• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Miskolc polgármestere szerint a Fidesz soha nem ígért rendet két hét alatt
Miskolc polgármestere szerint a Fidesz soha nem ígért rendet két hét alatt PDF Nyomtat Email
2012 május 24., csütörtök 00:06

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a városi Közgyűlés legutóbbi ülésén, látva a Miskolci Rendőrkapitányság beszámolójában szereplő nem túl rózsás közbiztonsági mutatókat kijelentette, a Fidesz sohasem ígért rendet két hét alatt!


Magát a beszámolót egyedül a Jobbik frakciója nem fogadta el – tájékoztatta a sajtó képviselőit szerdán Jakab Péter, a párt helyi önkormányzati képviselője.  A Jobbik közbiztonságért felelős szakpolitikusa elfogadhatatlannak nevezte azt, ami Miskolcon rendteremtés címszó alatt zajlik. „Nemhogy két hét, de két év alatt sem sikerült megfordítani a borsodi megyeszékhelyre jellemző negatív tendenciákat” – hangsúlyozta Jakab.


A politikus szerint szánalmas, hogy a város fideszes polgármestere eközben ahelyett, hogy elismerné a kudarcot, a legutóbbi testületi ülésen egyszerűen letagadta azt, hogy a kormánypárt bármikor is ígéretet tett volna a rend két hét alatt történő helyreállítására.


Kriza Ákos memóriazavarát – fogalmazott Jakab – nyilván az emberölési kísérletek, valamint a vagyon elleni bűncselekmények számának folyamatos növekedése okozhatja, vagy talán az a sajnálatos tény, hogy tavaly 30 százalékkal nőtt az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények száma Miskolcon.


A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több nyomozást zár le a rendőrség eredménytelenül, aminek köszönhetően az állampolgárok sokszor már a bejelentést sem teszik meg. Az állam magára hagyta a törvénytisztelő embereket – vonta le a következtetést a politikus hozzátéve, a miskolci rendőröket ahelyett, hogy a város bűnügyileg frekventált területeire vezényelnék, Budapestre küldik meleg-felvonulást biztosítani, vagy Gyöngyöspatára polgárőröket vegzálni. Ez utóbbira tavaly kilenc alkalommal került sor, ami jelzi, hogy a Fidesz számára nem a katasztrofális közbiztonság a legfőbb probléma, hanem a Jobbik. Olyannyira, hogy Bogyay Ferenc rendőrkapitány a Közbiztonsági Bizottság ülésén a Jobbikot is felelőssé tette a lakosság romló biztonságérzetéért. Ezt Jakab Péter mind a Jobbik miskolci frakciója, mind pedig az elmaradt rendteremtés áldozatainak a nevében a leghatározottabban visszautasította.


Egyúttal megkérte Miskolc rendőrkapitányát és polgármesterét is, tolmácsolják a belügyminiszter felé, hogy a magyar rendőrségnek és a törvénytisztelő lakosságnak nem ellensége, hanem támasza a Magyar Gárda, ezért lobbizzanak közösen azért, hogy a magyar jogrendből töröljék a teljesen abszurd egyenruhás bűnözés fogalmát.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások