Szakmai egyeztetést sürget a Jobbik a munkahelyteremtés kudarca láttán
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 29. csütörtök

Nárcisz ünnepli névnapját.
Holnap Alfonz napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Szakmai egyeztetést sürget a Jobbik a munkahelyteremtés kudarca láttán
Szakmai egyeztetést sürget a Jobbik a munkahelyteremtés kudarca láttán PDF Nyomtat Email
2012 május 06., vasárnap 23:08

Jelentős elmaradásban van a kormány saját vállalásaihoz képest: a KSH friss statisztikái szerint jelenleg mindössze 1900-zal dolgoznak többen, mint ahányan a kormányváltás idején dolgoztak. Ez a munkaerőpiac éves szezonalitását figyelembe véve is nyilvánvaló kudarc, hiszen a kormány korábban 4 év alatt 400 ezer új munkahely megteremtését ígérte. Ennek azonban csak töredékét tudta produkálni annak ellenére is, hogy a statisztikát jelentős mértékben kozmetikázta a megélhetési költségek töredékéért dolgoztatott közmunkások több tízezres tömegével.

A kormányzati gazdaságpolitika legnagyobb vesztesei a fiatalok, akik számára az elmúlt év a kormányzati sikerpropaganda ellenére romló elhelyezkedési esélyeket és csökkenő foglalkoztatottságot hozott. Azonnali kormányzati lépést igényel az a tény, hogy a megélhetési nehézségek és a romló életfeltételek miatt egyre több piacképes végzettséggel és nyelvtudással rendelkező fiatal hagyja el Magyarországot.

A munkahelyteremtésben elért kudarcok annak köszönhetőek, hogy kormány a rendelkezésére álló gazdaságpolitikai lehetőségeket csapnivaló hatékonysággal használta ki. Sem a költségvetésen évi 400 milliárd forintos lyukat ütő egykulcsos adórendszerrel, sem az IMF-hitelből MOL-részvények vásárlására elköltött 500 milliárd forinttal, sem pedig az államosított, közel 3 ezer milliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyonnal nem járult hozzá a hazai munkahelyteremtéshez és az adófizető, a társadalom terheit viselő polgárok számának gyarapodásához.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a pusztán adóterhek növelésére alapozó, a növekedési kilátásokat rontó gazdaságpolitikával és a rendelkezésére álló erőforrásokat az ipari és mezőgazdasági termelés, valamint az idegenforgalmi ágazat élénkítésére, versenyképességének javítására koncentrálja. Magyarországnak ugyanis csak akkor lehet bizakodásra okot adó jövője, ha a magyar gazdasági potenciál megerősödik, és a magyar vállalkozások alkalmasak lesznek arra, hogy az említett ágazatokban folyó magas hozzáadott értékű tevékenységek révén külső jövedelmeket csatornázzanak be a magyar gazdaság vérkeringésébe. A Jobbik ennek érdekében szakmai egyeztetésre szólítja fel a kormányt, egyben felajánlja segítségét egy új, a gazdaság élénkítését szolgáló program megalkotásához.

Volner János frakcióvezető-helyettes

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások