• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Húsz évet a húsz évért: a Jobbik elszámoltat Rétságon is
Húsz évet a húsz évért: a Jobbik elszámoltat Rétságon is PDF Nyomtat Email
2012 március 30., péntek 19:29

A 2010 októberében Rétságon megalakult képviselőtestület célul tűzte ki egy leltár elkészítését melyben rögzíteni kívánta, hogy mit is örökölt az előző képviselőtestülettől. Ennek érdekében életre hívta a Tényfeltáró albizottságot, melynek feladata volt áttekinteni a költségvetés helyzetét, a beruházások állapotát, az előző négy év által meghozott döntéseket, szerződéseket, pénzmozgásokat, azok jogszerűségét és szabályszerűségét.

A bizottság 2011. novemberi ülésére elkészült a tényfeltáró jelentés, ami egyértelműen megállapította, hogy 2006-2010 közötti ciklusban az önkormányzat törvényes és szabályszerű működésében súlyos gondok és problémák adódtak. Jellemző volt az időszakra a vezető nélküliség, a szabályok áthágása és a felelőtlen, pazarló gazdálkodás. A Tényfeltáró bizottság ugyan megállapította a törvénysértéseket, de ezek alapján nem vonta le a megfelelő következtetéseket, nem fordultak ügyészséghez ezek kivizsgálása és a felelősök megtalálása céljából.

Magyarország nem lehet következmények nélküli ország. Ezért a Jobbik – az illetékes kormánypárti politikusok mulasztását pótolva – feljelentést tett az ügyészségen, hogy találják meg és vonják felelősségre a felelősöket.

A választások során a Jobbik a „20 évet a 20 évért” jelszóval kampányolt: az elmúlt 20 év aljasságaiban részt vevők pártállástól függetlenül bűnhődjenek cselekedeteikért! Reméljük, hogy konkrét feljelentésünk nyomán Rétságon is napvilágot lát a felelősök neve, és a társadalmi igazságosság ítéletet mond ezekről a cselekedetekről.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő és Fábián Gábor, a Jobbik Nógrád megyei alelnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások