• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Fővárosi Vízművek nem termelheti tovább a gigaprofitot az idegen befektetőknek
A Fővárosi Vízművek nem termelheti tovább a gigaprofitot az idegen befektetőknek PDF Nyomtat Email
2012 március 22., csütörtök 00:09

A fővárosi Jobbik-frakció minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel azért harcol, hogy a Fővárosi Önkormányzat visszaszerezhesse a Fővárosi Vízművek Zrt. (FV) részvényeinek 25 százalékát a francia Suez és a német RWE közös konzorciumától. A rendkívüli közgyűlésen a Jobbik támogatni fogja a visszavásárlást.
A képviselőcsoport már korábban is felemelte szavát annak érdekében, hogy a kufárprivatizátorok markába került, a befektetőknek gigaprofitot, Budapest lakóinak pedig egyre elviselhetetlenebb terheket jelentő közműcégek helyzetét rendezze és ismételten önkormányzati tulajdonba helyezze.

A frakció ugyanakkor figyelmezteti az érintetteket, hogy a fővárosi magánosításnak a budapesti lakosok érdekeit kell szolgálnia. A hatalmas profitot termelő, idegenek kezére került cégeket leginkább azért kell visszaszerezni, hogy a fővárosi lakosok fizetési kötelezettségeit csökkenteni tudják. Az ugyanis nem járható út, hogy most az idegenek, később pedig a hazaiak sarcolhassák úgy a budapestieket, hogy aránytalanul nagy összegeket fizettetnek velük a szolgáltatásokért.

A fővárosi Jobbik a jövőre is gondolva rendelettel kívánja biztosítani, hogy még egyszer ne kerülhessen idegen kézbe a Fővárosi Vízművek. A Jobbik továbbra is napirenden tartja, hogy jogi, erkölcsi és politikai felelősség terheli azokat, akik a Budapest szempontjából előnytelen szerződéseket megkötötték, és elfogadtak olyan feltételeket, amelyek a privatizátoroknak iszonyú mértékű hasznot hoztak, Budapest lakóinak pedig egyre növekvő anyagi terheket okoznak.

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások