Az azori üdülés után főzőshow a Vas megyei közgyűlésen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 23. szerda

Tekla ünnepli névnapját.
Holnap Gellért napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az azori üdülés után főzőshow a Vas megyei közgyűlésen
Az azori üdülés után főzőshow a Vas megyei közgyűlésen PDF Nyomtat Email
2011 december 30., péntek 21:20

Főzési tanácsadó produkcióvá silányult a Vas megyei közgyűlés idei utolsó, rendkívüli ülése. Miután a Jobbik Magyarországért Mozgalom hosszasan taglalta a megyében még működő intézmények léte körül kialakult bizonytalanságot, válaszként Kovács Ferenc közgyűlési elnök a vegeta mint ételízesítő káros hatásairól tartott előadást.


Vas megye közgyűlése a 2011-es esztendő utolsó ülésén nemcsak az óévnek, hanem teljes intézményhálózatának és vagyonának is búcsút intett. A megye kormánypárti képviselői a strukturális átalakulás utolsó simításait is megszavazták, így végleg legitimmé tették a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló törvényt.

Az ülésen többször aggodalmamnak adtam hangot az intézmények további sorsával kapcsolatban, és kijelentettem: a 2012-es állami költségvetésben a megyei intézményfenntartó szervekre és az átvett intézményekre szánt keret érdemben nem változik a 2011-es esztendőhöz képest, ennek köszönhetően a jövőben egy fokkal sem lesz könnyebb a megye oktatási és szociális hálózatának működtetése. A bizonytalanságot tovább növeli az a tény, hogy a létesítmények fenntartásával megbízott megyei intézményfenntartó központ gazdasági és működési struktúrája továbbra sem rajzolódott ki teljes egészében.

A közgyűlésen azt is megemlítettem, hogy több iskola konyhájára a szakácsok már otthonról viszik a fűszereket, illetve ételízesítőket, hogy egyáltalán főzni tudjanak a gyermekekre. Az Azori-szigetekről nemrégiben hazatért Kovács Ferenc, a közgyűlés elnöke válaszként hosszasan ecsetelte a fűszerek káros hatásait, majd kijelentette: azok a háziasszonyok, akik vegetát használnak az ételek elkészítéséhez, egyszerűen nem tudnak főzni.

A szánalmas ételkészítési előadás után a 2012-es költségvetési koncepció tárgyalása következett, amelynek egyetlen pozitívuma, hogy az adóbevallásokkal ellentétben ez a dokumentum valóban elférne egy söralátéten is. A hangzatos szólamok ellenére a kormánypártiak által támogatott költségvetés tervezete újra hiánnyal számol, mégpedig 20-25 millió forinttal. A megyei önkormányzat jövőbeni feladatairól és azok finanszírozásáról egyetlen szó sem esik a jövő évi büdzsé tervezetében. A forradalmi kormány továbbra is csak rózsaszín álmokat kerget, és a kétharmad mögé bújva folyamatosan félrevezeti a választópolgárokat.

Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei közgyűlési képviselője

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások