• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 23. hétfő

Lenke ünnepli névnapját.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Jogtalan adatgyűjtés?
LMP: Jogtalan adatgyűjtés? PDF Nyomtat Email
2011 november 28., hétfő 00:37

Az LMP arra kér választ Matolcsy Györgytől, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium milyen célból folytatott adatgyűjtést a devizaalapú, jelzálogjoggal biztosított lakáshitellel rendelkező köztisztviselők, rendőrök körében. Szabó Tímea országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult a nemzetgazdasági miniszterhez.
A napokban napvilágot látott sajtóhírek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium levélben fordult a minisztériumokban, kormányzati háttérintézményekben és a rendőrségen dolgozó köztisztviselőkhöz, rendőrökhöz. A levél feladója az egyes szervezeti egységek vezetőinek közreműködését kérte abban, hogy gyűjtsenek adatokat beosztottjaik devizaalapú, jelzálogjoggal biztosított lakáshiteleiről, és arról is, hogy milyen konstrukcióban vették fel a hiteleket.

Az LMP osztja Jóri András adatvédelmi biztos aggályait. Ha valóban statisztikai célra használják fel a bekért adatokat, akkor azokat névtelenül is össze lehetett volna gyűjteni. Ha pedig más célra kellettek az adatok, akkor pontos tájékoztatást kell közölni arról, hogy mire használnák a banktitoknak és egyben személyes adatoknak minősülő információkat.

Az ügy tisztázása miatt Szabó Tímea országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, hogy választ kapjon arra, valóban történt-e ilyen jellegű adatgyűjtés. Ha igen, igaz-e, hogy a levélhez egy mellékelt Excel-táblázat is tartozott, azt kérve, hogy a nyilatkozó dolgozók nevezzék meg a szervezeti egységüket, adják meg nevüket, munkavégzésük helyét, fennálló kölcsöntartozásuk (becsült) összegét, a hátralévő futamidőt, a devizanemet és a havi törlesztő részlet összegét?Szabó Tímea arra is kíváncsi, hogy mi a Kormány célja a köztisztviselők, rendőrök devizahiteléről kezdeményezett adatszolgáltatással.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások