• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Igazságosabb képviselői javadalmazást!
LMP: Igazságosabb képviselői javadalmazást! PDF Nyomtat Email
2011 november 19., szombat 00:15

 

A Lehet Más a Politika meggyőződése, hogy fel kell számolni a mostani átláthatatlan és mutyizásra lehetőséget teremtő képviselői javadalmazási rendszert. Javaslatunk értelmében a képviselők saját bőrükön éreznék a magyar gazdaság alakulását, a lógósok nem kapnának pluszjuttatást, és megszigorítanánk a lakástámogatást is. Utazáshoz bérlet is lenne, benzinpénz luxusautóhoz nem járna.

A képviselői fizetésnek arányosnak kell lenni az ország gazdasági teljesítőképességével. Ezért azt javasoljuk, hogy az alapdíj meghatározásánál az előző évi, nemzetgazdasági szintű bruttó átlagbér háromszorosát vegyük figyelembe; így a képviselők saját bőrükön éreznék a magyar gazdaság alakulását. Ezen felül csak az kaphatna javadalmazást, aki a parlamenti munkában tevékenyen részt vesz. Ezért javasoljuk, hogy bizottsági pótdíjat csak azok a képviselők kaphassanak, akik az ülésekről nem hiányoznak. Megszüntetnénk a bizottsági helyettesítés lehetőségét, mert így a képviselőknek vállalnia kell annak kockázatát, hogy távollétük miatt nem kap többségi támogatást egy javaslat.

 

Az LMP számára a képviselői munka során is fontos a fenntarthatóság érvényesítése, és erre akarjuk ösztönözni minden képviselőtársunkat. Emiatt az utazási költségtérítés meghatározása során vonzóbbá tennénk a közösségi közlekedést. A képviselőknek választaniuk kellene a közösségi közlekedés és a benzinkártya között, az utóbbi esetén azonban csak 1600 köbcentis autó fogyasztásáig számolhatnának el üzemanyag-pénzt.

 

Javasoljuk továbbá, hogy a politikus csak akkor legyen jogosult az Országgyűlés Hivatala által biztosított lakásra, ha ő, vagy a vele egy háztartásban élő közeli hozzátartozója nem rendelkezik lakócélú ingatlannal a fővárosban. Mivel a lakás nem reprezentációs célokat szolgálna, azt javasoljuk, hogy legfeljebb 60-70 négyzetméteres ingatlant lehessen bérelni a képviselők számára.

 

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy Lázár János eredeti javaslatát a javadalmazási albizottság alaposan felpuhította, így azt az LMP ebben a formában támogatni nem tudja.

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások