• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 23. hétfő

Lenke ünnepli névnapját.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Rendszeres miniszteri beszámolót a közbiztonsági helyzetről!
LMP: Rendszeres miniszteri beszámolót a közbiztonsági helyzetről! PDF Nyomtat Email
2011 november 19., szombat 00:12

Az LMP legalább háromhavonta beszámoltatná Pintér Sándor belügyminisztert a közbiztonság helyzetéről a Honvédelmi és rendészeti bizottságban. A párt erről törvénymódosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Az Orbán-kormánnyal szemben az LMP tisztában volt azzal, hogy Pintér Sándor blöffölt, amikor azt ígérte, hogy két hét alatt „rendet tesz” – a közbiztonság helyzetén ennyi idő alatt érezhetően nem lehet javítani. Ezt nemhogy két hét, másfél év alatt sem sikerült teljesíteni: számos településen ma is javaik és saját biztonságuk miatt aggódnak az emberek. Az LMP szerint ezt a helyzetet tovább rontották azzal, hogy a rendőrség szétverése után a kormány feltörölte a padlót a rendvédelmi dolgozókkal is.

A Lehet Más a Politika ezért nem tartja elégségesnek, hogy a kormány közrendvédelmi tevékenységéről az Országgyűlés és a nyilvánosság csak évente egyszer, a belügyminiszter szokásos éves meghallgatása során kapjon tájékoztatást. Az LMP azt javasolja, hogy a belügyminisztert az Országgyűlés szakbizottsága rendszeresen, legalább háromhavonta hallgassa meg a közbiztonsági és közrendvédelmi helyzetről, a miniszteri feladatokról, valamint a rendőrség működésének törvényességi, szakszerűségi és hatékonysági ellenőrzéséről.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások