LMP-s politikusok és a PSZÁF elnökének találkozója
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP-s politikusok és a PSZÁF elnökének találkozója
LMP-s politikusok és a PSZÁF elnökének találkozója PDF Nyomtat Email
2011 november 17., csütörtök 15:54

Schiffer András frakcióvezető, Scheiring Gábor a párt gazdasági kabinetjének vezetője és Ertsey Katalin, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának tagja szakmailag tartalmas és mindkét fél számára hasznos megbeszélést folytatott Szász Károllyal, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökével és munkatársaival. A felek őszinte eszmecserét folytattak a hazai és az európai pénzügyi rendszer problémáiról. A megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy Magyarország elemi érdeke a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának fenntartása. Az LMP képviselői azonos állásponton voltak a PSZÁF képviselőivel abban is, hogy az európai országok eladósodottságának növekedése, a külső pénzügyi környezet nem várt gyors romlása szintén közrejátszott a hazai banki hitelezési aktivitás jelentős gyengülésében, a gazdasági visszaesés előidézésében.A PSZÁF elnöke a magyar bankrendszer állapotával és a kormány eddigi intézkedéseinek hatásával kapcsolatban az LMP képviselőivel a már nyilvánosságra hozott szakmai álláspontját ismertette.

Az LMP politikusai azon véleményüket fejtették ki, hogy a hitelválsággal kapcsolatban az elmúlt évtized teljes politikai elitjét felelősség terheli. Az LMP szerint mielőbbi fordulatra van szükség; a kiszolgáltatottság csökkentése és a stabilitás érdekében szakítani kell az elmúlt évtizedek pénzügypolitikájával. A párt szerint a kormány egyes intézkedései súlyosbítják a helyzetet, és csökkentik a reményt arra, hogy kivezessék az országot a válságból. A keveseknek segítő, sokakat még rosszabb helyzetbe taszító végtörlesztés, az eszköztelen eszközkezelő helyett határozott fogyasztóvédelemre, átlátható és kordában tartott banki kamatra, valamint jól működő nemzeti ingatlanalapra van szükség.

A PSZÁF képviselői őszinte érdeklődéssel fogadták az LMP álláspontját és megosztották szakmai véleményüket a javaslatokkal kapcsolatban, felajánlva további szakmai egyeztetések lehetőségét.A tárgyaláson az LMP ismertette a lakáscélú devizahitelekre vonatkozó kamatplafon törvényjavaslatát, amit hétfőn az Országgyűlésben önálló indítványként kívánt tárgysorozatba vetetni.  A törvényjavaslat fontos hiányosságot pótolna, amennyiben a fenti devizahitelekre a referencia kamatlábak kötelező alkalmazása mellett a kamatfelárra is egy méltányos limitet állapítana meg. A PSZÁF elnöke mindezek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a Magyar Bankszövetség még készíti azt az átfogó javaslatot, amelyről a kormány és a szövetség egyeztetése során állapodtak meg.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások