Újabb megszegett ígéret:
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Újabb megszegett ígéret:
Újabb megszegett ígéret: PDF Nyomtat Email
2011 november 15., kedd 08:01

nem lesz miniszteri biztos a dolgozó anyák helyzetének javítására
A kormány tizenegy hónapnyi halogatás után a mai napon beismerte: nem neveznek ki miniszteri biztost a nők munkaerőpiaci helyzetének javítására. Az LMP szerint a nők részmunkaidőbe kényszerítése vagy gyesbe szorítása nem fogja megállítani a születésszám drámai zuhanását.
Cséfalvay Zoltán államtitkár ma a parlamentben beismerte: a kormány elszabotálja annak a miniszteri biztosnak a kinevezését, amelyre az idei költségvetési törvény is kötelezi. Úgy tűnik, az LMP erre vonatkozó javaslatát csak a látszat kedvéért fogadták el a tavalyi költségvetési vitában. Egy kormánypárti képviselő véletlen önleleplezésének köszönhetően megtudtuk, hogy mivel nincsenek munkahelyek, olcsóbb gyesen otthon tartani a nőket. Adófizető, dolgozni akaró, gyereket nevelő anyák és családok százezrei immár világosan láthatják, hogy olcsóbb őket segélyen tartani, mint kidolgozni, hogyan lehetne visszasegíteni őket a munkájukba. Ma ugyanis szülés után a nők fele nem tud visszatérni korábbi állásába.Az LMP figyelmezteti a kormányt: a részmunkaidőbe való kényszerítés sem vívmány. Annak erőltetésével virtuális foglalkoztatási számokat lehet produkálni, de tisztában kell lenni azzal, hogy emiatt egyre több család dönt úgy, hogy ha szeretne is, nem vállal gyereket.Ma már keserűen állapítják meg a nők az országban, hogy semmi sem lett a családbarát munkahelyekből és más hangzatos ígéretekből. Sőt, még a megdöbbentően alacsony számú bölcsőde térítési díjának duplájára emelése is szerepel a kormány tervei között.

Ma egy újabb társadalmi csoport, a dolgozó, gyereket nevelő családok voltak kénytelenek szembesülni azzal, hogy a kormány átverte őket.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások