• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 15. péntek

Valér ünnepli névnapját.
Holnap Etelka napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Párizsi kongresszus: az Európai Zöld Párt teljes jogú tagja lett az LMP
Párizsi kongresszus: az Európai Zöld Párt teljes jogú tagja lett az LMP PDF Nyomtat Email
2011 november 14., hétfő 12:59

Az Európai Zöld Párt (EGP) párizsi kongresszusán a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül döntöttek úgy, hogy az EGP teljes jogú tagjai közé veszi fel az LMP-t. Philippe Lamberts, az EGP társelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a Lehet Más a Politika nem csak a kelet-közép-európai régióban játszik fontos szerepet a zöld mozgalmak, pártok megerősítésében; sikere a többi európai zöld párt számára is lelkesítő példa.

Mind Rebecca Harms, a zöldek Európai Parlamenti frakciójának vezetője, mind Eva Joly, a francia zöldek elnökjelöltje aggodalommal nyilatkozott a magyarországi demokrácia és gazdaság helyzetéről. Beszédeikben hangsúlyozták: egyedül az LMP jelenti a demokratikus változás esélyét.

A kongresszus elfogadta a "Párizsi Nyilatkozatot", amelyben a súlyosbodó európai gazdasági, szociális és politikai válságra közös megoldást követelnek. A kiutat csupán egy szorosabban együttműködő és demokratikusabb Európai Unió, többek között a pénzügyi rendszerek újraszabályozása jelenti. Ezért a zöldek az uniós alapszerződés megváltoztatását kezdeményezik. Az európai pártcsaládok közül egyedül a zöldeknek van közös javaslata a válság megoldására.

Az LMP megalakulása óta intenzíven együttműködik az EGP-vel és fontosnak tartja a régióban a zöld mozgalmak megerősítését. A párizsi kongresszuson arról is döntés született, hogy a visegrádi zöld pártok szorosabban fognak együttműködni az Európai Zöld Párt keretein belül.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások