• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Jogtalanul zsebre vágott 4 millió – Meggyes Tamás adja vissza a mandátumát
Jogtalanul zsebre vágott 4 millió – Meggyes Tamás adja vissza a mandátumát PDF Nyomtat Email
2011 november 09., szerda 00:39

Meggyes Tamás most már hivatalosan is összeférhetetlenné vált, hiszen törvénysértő módon önkormányzati tulajdonú cégben vállalt felügyelő bizottsági tagságot. Az LMP felszólítja a Fidesz esztergomi képviselőjét, hogy mandátumáról haladéktalanul mondjon le és a jogtalanul felvett pénzt adja vissza az esztergomiaknak. A párt a Mentelmi és összeférhetetlenségi bizottsághoz fordul. A képviselők jogállásáról szóló törvény egyértelműen fogalmaz az országgyűlési képviselők összeférhetetlenségével kapcsolatban: képviselő önkormányzati tulajdonú cégben nem lehet felügyelő bizottsági tag. Ehhez képest Meggyes Tamás 2011. május 2. óta lát el ilyen tisztséget a száz százalékosan önkormányzati tulajdonú Strigonium Számviteli és Gazdasági Tanácsadó Zrt.-ben.


Mivel Meggyes immár második mandátumát tölti a parlamentben, ezért kizárt, hogy ne ismerje a saját jogállását szabályozó törvény összeférhetetlenségre vonatkozó passzusait. Amennyiben mégsem rendelkezik ezzel a tudással, akkor ezért alkalmatlan képviselői mandátumára; ha pedig tudatosan szegte meg a törvényt, akkor pedig azért, mert amit tett, az betegesen cinikus. Az LMP az összeférhetetlenség megállapítása érdekében a Mentelmi és összeférhetetlenségi bizottsághoz fordul.
Felszólítjuk Meggyes Tamást, hogy országgyűlési mandátumáról azonnal mondjon le, és az összeférhetetlenségi ok keletkezése óta zsebre vágott több mint 4 millió forint jogtalanul felvett képviselői juttatását fordítsa Esztergom adósságállományának csökkentésére. Emellett haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hogy a számláit éppen az ő hibái miatt fizetni képtelen városának mennyibe került ez az illegálisan betöltött poszt.


Az LMP egyúttal felszólítja a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy a törékeny kétharmadot ne próbálják olyan képviselőkkel fenntartani, akik a saját magukra vonatkozó törvényeket is gátlástalanul megszegik. Meggyes Tamásnak most már tényleg mennie kell. Lázár Jánosnak és Orbán Viktornak pedig meg kell végre értenie, hogy egy országnak van elege a meggyes tamásokból.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások