• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 23. hétfő

Lenke ünnepli névnapját.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Kocsis Máté börtönbe juttatja magát
LMP: Kocsis Máté börtönbe juttatja magát PDF Nyomtat Email
2011 november 02., szerda 00:52

Az LMP nagy érdeklődéssel figyeli, hogy Kocsis Máté börtönbe juttatja saját magát. Nem végződhet ugyanis másképp legújabb kezdeményezése, amelynek értelmében a jog szigorával csapna le azokra, akik a kiszolgáltatottakat megalázzák, emberi méltóságukban megsértik. A VIII. kerületi Fideszes polgármester hajléktalanokkal kapcsolatos tevékenysége eddig szinte másról sem szólt.

A kormánypárti polgármester és honatya büntetőjogi kategóriává tenné a szegények megalázását, és ezt szabadságvesztéssel büntetné. Az LMP szerint nem kizárt, hogy Kocsis Máténak lelki ismeretfurdalása támadt, ezért akarja saját magát akarja rács mögé juttatni. Hiszen ő volt az, aki saját kerületéből rendészeti eszközökkel űzi ki a szélsőséges kiszolgáltatottságban, szegénységben élő hajléktalanokat, kukázásra kényszerülő embertársait.  

Nem csodáljuk, ha a Fidesznek minden probléma kezelése kapcsán a rendészeti megközelítés jut eszébe. Régen letettek arról, hogy a problémák okát kezeljék, a szegénység, hajléktalanság kialakulása ellen tegyenek, valamint a szegénységben élők helyzetét jobbá tegyék.

Elég csak megnézni a 2012-es költségvetési javaslatot, ahol jól látszik, hogy a szociális ágazatot milyen újabb súlyos megszorítások érik. Nem kivétel ez alól a hajléktalan-ellátás sem. Jövőre kevesebb forrás jut az utcai szociális munkára, ráadásul az nem is lesz már kötelező önkormányzati feladat. Több hajléktalan-ellátással foglalkozó közalapítvány költségvetési támogatása is megszűnik.

Az LMP szerint a Fidesznek és Kocsis Máténak inkább azzal kéne foglalkoznia, hogy megakadályozzák az ilyen kiszolgáltatott élethelyzetek kialakulását. Újra azt üzenjük a Fidesznek, hogy hagyja abba a szociális ágazatból történő forráskivonását, és kezdjen el végre egy igazságosabb lakástámogatási rendszert kialakítani. Kezdjen el végre foglalkozni a valódi lakáspolitika kialakításával, építsen ki végre egy erős bérlakás-rendszert.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások