• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. szeptember 19. szerda

Vilhelmina ünnepli névnapját.
Holnap Friderika napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Tovább segélyezik a börtöntöltelékeket - lesöpörte a Fidesz a Jobbik javaslatát
Tovább segélyezik a börtöntöltelékeket - lesöpörte a Fidesz a Jobbik javaslatát PDF Nyomtat Email
2011 október 23., vasárnap 22:01

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának fideszes többsége hétfőn leszavazta azt a jobbikos törvénymódosító javaslatot, amely a Büntető Törvénykönyv módosításával kívánta megakadályozni, hogy a börtönbüntetésüket töltő bűnözők szociális ellátásban részesüljenek.

Mint ismeretes, a magyar jogrendszer - a társadalom igazságérzetét sértő módon - jelenleg lehetőséget biztosít arra, hogy a bűnözők akár börtönéveik alatt is szociális segélyekben részesüljenek. A Jobbik ennek megakadályozása érdekében törvénymódosítást kezdeményezett, mely a Büntető Törvénykönyvben meghatározott mellékbüntetések körét bővítette volna ki a a pénzbeli szociális ellátástól eltiltással. A segélyezés megvonására a Jobbik javaslata szerint nem csupán a börtönbüntetésüket töltőkkel szemben kerülhetett volna sor, hanem a szabadságvesztésüket letöltött, próbára bocsátott bűnözőkkel szemben is kiszabható lett volna.

A Jobbik sajnálattal állapítja meg, hogy a Fidesz a bűnözők oldalára állt, ahelyett, hogy a magyar társadalom érdekeit és igazságérzetét képviselte volna. A Jobbik kormányra kerülése esetén a társadalmi igazságosságot juttatja érvényre, ennek ellenében az elítéltek munkáján alapuló, önfenntartó börtönöket hoz létre és életre hívja a magyar történelem során méltán elismert csendőrség intézményét is.

Volner János frakcióvezető-helyettes

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások