A Fidesznek felelnie kell minden egyes beolvasztott magyarért
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 30. szerda

Jeromos ünnepli névnapját.
Holnap napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Fidesznek felelnie kell minden egyes beolvasztott magyarért
A Fidesznek felelnie kell minden egyes beolvasztott magyarért PDF Nyomtat Email
2011 október 09., vasárnap 20:44

Szerbia továbbra sem tudja feldolgozni Trianont. Beteges gyűlöletének most újfent nagy erőkkel ad hangot. A módszerek nem újak és nem is egyedülállóak, hisz találhatunk rá példát jelenlegi Uniós tagállamban is. Valószínűleg ennek az „európai” bátorításnak is köszönhető, hogy déli szomszédunk az újonnan elfogadott kárpótlási törvénnyel úgy vezetheti be jogrendjébe a magyarság kollektív bűnösségének elvét, kizárva nemzettestvéreinket jogtalanul elkobzott vagyonuk visszaszerzésének lehetőségéből, hogy közben tudja, az emberi szabadságjogokért  máskor oly harciasan küzdő Európai Unió nem fogja érte elmarasztalni.  Szlovákia a Benes-dekrétumokkal, a magyarság következmények nélküli kollektív megbélyegzésével kitaposta az ösvényt Szerbiának, aki minden korábbinál bátrabban intéz támadást nemzetünk ellen.

A temerini fiúk bebörtönzése jelképesen kifejezi a délvidéki magyarság elhallgattatására irányuló balkáni törekvést. Talán nem véletlen, hogy a Szerbiában napjainkban zajló népszámlálás kapcsán épp Temerinben került sor azokra az incidensekre, melyek ismét rávilágítanak arra, hogyan próbálja meg a szerb állam erőszakos vagy épp adminisztrációs eszközökkel felszámolni az ideiglenesen elcsatolt országrészeken élő magyar közösséget. Tűrhetetlen, hogy Európában diktatúrákat megszégyenítő módon a jól kiképzett szerb kérdezőbiztosok nem hajlandóak, vagy csak ceruzával rögzítik a megkérdezett személy nemzeti hovatartozását, ha magyarnak vallja magát, mindezt azért, hogy jogaiktól megfosszák, és ezáltal asszimilálják a magyar kisebbséget. A Fidesz persze most is hallgat, újabb bizonyosságát adva annak, hogy déli szomszédunk politikája kapcsán csak akkor érzi fontosnak, hogy megszólaljon, ha feltétlen támogatásának adhat hangot Szerbia Uniós csatlakozását illetően. Ezzel a második Orbán-kormány kimondva kimondatlanul teret ad a magyarellenes szerb sovinizmusnak.

A Jobbik nemzetpolitikája ezt a magatartást hazaárulásként értékeli, melynek eredményeként a Fidesznek a Jobbik hatalomra kerülése esetén felelnie kell minden egyes magára hagyott, beolvasztott, megfélemlített magyar nemzettestvérünkért.

Szegedi Csanád EP-képviselő, a Jobbik alelnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások