• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 16. hétfő

Valter ünnepli névnapját.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Dörner György kinevezése - szélsőjobbos előretörés a fővárosi kultúrpolitikában?
LMP: Dörner György kinevezése - szélsőjobbos előretörés a fővárosi kultúrpolitikában? PDF Nyomtat Email
2011 október 06., csütörtök 21:52

A főváros vezetése korábban a József Attila Színház igazgatói pályázata kapcsán már világossá tette, hogy kultúrpolitikai kérdésekben a legkevésbé sem érdekli a szakma véleménye. Az LMP megdöbbenve értesült arról, hogy Tarlós István most Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház igazgatójává.


Tarlós István nyáron a József Attila színház élére sem a szakmai zsűri által támogatott jelöltet választotta, hanem helyette a Fidesz belső köreihez tartozó Nemcsák Károlyt nevezte ki. Az Új Színház esetében is ez történt, hiszen a szakmai bizottság összes tagja a jelenlegi igazgató, Márta István kinevezését támogatta. A helyzet annyival rosszabb, hogy a főpolgármester most nem egyszerűen a jobboldalnak, hanem a szélsőjobbnak tett gesztust. Dörner György ugyanis nyíltan a MIÉP-el szimpatizál, és a pályázatában a párt elnökét, Csurka Istvánt nevezte meg intendánsként.


Az LMP tiszteli Dörner György színészi munkáját, politikai szimpátiát pedig kész lenne magánügyként kezelni, ám a jelek szerint ez mégsem magánügy, mert ez volt a kinevezés alapja.


Az LMP sajnálatosnak tartja, hogy a megszorítások által sújtott kulturális intézményeknek a politika közvetlen beavatkozását is rendszeresen el kell viselniük.


 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások