• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Újabb sarcok helyett radikális gazdaságpolitikai fordulat szükséges
Újabb sarcok helyett radikális gazdaságpolitikai fordulat szükséges PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 06., kedd 23:18

A Jobbik álláspontja szerint költségvetési tűzoltómunka és újabb sarcolási sorozat helyett az államadósság újratárgyalására, többkulcsos adórendszerre és a magyar gazdaság fejlesztésére van szükség.


A kormány kétnapos ülésén ismét egeret szültek a hegyek. A miniszterelnöki sajtótájékoztatóból kiderült: a gazdagok kormánya továbbra is elkötelezett a neoliberális gazdaságpolitika könyörtelen végigvitelében. A „fülkeforradalmi” gazdaságpolitikára is igaz a régi mottó: mindennek meg kell változnia, hogy minden maradhasson a régiben.

Az államadósság erőltetett ütemű visszafizetése helyett azok újratárgyalására van szükség, amelyre számos ország, mint például Görögország, Argentína, Szerbia-Montenegro vagy Lengyelország esete sikeres példát mutatott. Ehelyett fizetünk a Nemzetközi Valutaalapnak, mint a katonatiszt.

Nem tudtuk meg a sajtótájékoztatóból, hogyan fog elmúlni a fenyegető vész a devizahiteles válságtól fenyegetett családok feje fölül, nem tudtuk meg, hogyan fogjuk elkerülni az egészségügy összeomlását, és nem tudtuk meg, mitől fog élénkülni a magyar gazdaság. A devizahiteles válság megoldatlansága ma már nem csak tragikus társadalmi konfliktusokat vetít előre, hanem a gazdasági növekedés egyik fő korlátjává is vált.

A költségvetési hiány egyik fő oka az a gazdagoknak kedvező, egykulcsos jövedelemadó, amely félezermilliárdos lyukat ütött az államkasszán, de a várt keresletélénkítő hatást nem érte el. Ez egy ellentételezés nélkül kidobott összeg. A lyuk befoltozására a kormány újabb meg újabb sarcolási ötletekkel áll elő, ahogy azt ma is bejelentette. A többkulcsos, progresszív adórendszer visszaállítását nem csak a társadalom igazságérzete, hanem a gazdasági ésszerűség is megkívánja.

Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások