LMP: Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája teszi sebezhetővé az országot
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 13. csütörtök

Luca ünnepli névnapját.
Holnap Szilárda napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája teszi sebezhetővé az országot
LMP: Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája teszi sebezhetővé az országot PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 03., szombat 18:16

Varga Mihály tegnap egy tévéinterjúban további zárolásokról, gazdasági kiigazításokról beszélt. Matolcsy György ma ezt megerősítette, miután a miniszterelnök vezető közgazdászokkal hosszasan tárgyalt a gazdasági helyzetről. Az LMP szerint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár nevezheti bárhogy a megszorításokat, a gazdasági miniszter pedig beszélhet arról, hogy megszorító politikát nem szabad alkalmazni, idén súlyos elvonásokra kell számítani. Ezek az intézkedések is azt igazolják, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikája sebezhetővé tette az országot.
Az LMP számtalanszor felhívta a kormány figyelmét, hogy a jobb módúaknak adott adócsökkentés nem fogja felpörgetni a gazdaságot. A Fidesz azonban ragaszkodott az egykulcsos adórendszer bevezetéséhez, amivel óriási lyukat ütött a költségvetésen, hatalmas társadalmi feszültségeket szított, és milliók megélhetését tette nehezebbé. Az ettől remélt gazdasági növekedés és a munkahelyek számának növekedése, ahogy azt az ökopárt jelezte, elmaradt.

Bár a gazdasági miniszter állítja, a fogyasztás zuhanását sikerült megállítani, a valóság az, hogy a kiskereskedelmi forgalom csökkent.Tavasszal Varga Mihály hozta a rossz hírt a 250 milliárdos megszorítás véglegessé tételéről, és úgy tűnik, ismét ő kapta a feladatot, hogy megitassa a fekete levest a lakossággal. Matolcsy György pedig ma megerősítette a hírt: be kell foltozni az idei költségvetésben keletkező 100 milliárd forintos lyukat. Az LMP továbbra is a többkulcsos adózás bevezetését javasolja, amit a gazdaság kifehérítésére irányuló intézkedésekkel és a környezetkárosítást terhelő adókkal kell kiegészíteni.A kormány a bevételek pótlására most a minisztériumi zárolások mellett adótételeket is módosítana – például a cigaretta jövedéki adóját, amely növelése ellen a dohánylobbi tavasszal sikerrel küzdött. Az LMP szerint az, hogy a kormány pár havonta megszorításokkal áll elő, azt jelzi, hogy nem ura az államháztartásnak. Ezek az improvizatív intézkedések azonban nem fogják megoldani a kabinet gazdaságpolitikája miatt keletkezett problémákat.Matolcsy György nyilatkozatával szemben az LMP továbbra is azon az állásponton van, hogy az Orbán-kormánynak irányt kell váltani a gazdaságban. A kabinetnek komolyan meg kellene fontolni az LMP hosszú távú megoldást kínáló javaslatait az ökológiai adóreformról és a ténylegesen munkahelyeket teremtő zöld gazdaságélénkítésről. Az LMP bízik abban, hogy a kormány az államháztartás és a gazdaság összeomlásának elkerülése érdekében nem csak a közgazdászokkal folytatja a tárgyalásokat, hanem hajlandó lesz egyeztetéseket kezdeni a parlamenti pártokkal is egy válságkezelési csomag összeállításáról.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások