• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Üzen a hátország: megbukott az Orbán-kormány gazdaságpolitikája
Üzen a hátország: megbukott az Orbán-kormány gazdaságpolitikája PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 27., szombat 18:00


Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és jobbkeze, Matolcsy György gadasági miniszter jól felfogott érdeke, hogy figyelembe vegye a Fidesz holdudvarához tartozó közgazdászok véleményét: éles kritikával illetik, sőt egyenesen életképtelennek ítélik a kormány gazdaságpolitikáját. Az LMP továbbra is azt várja az Orbán-kormánytól, hogy kezdjen tárgyalásokat a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról.
Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott: nem sikerül növekedési pályára állítani az országot; az egykulcsos adórendszer azonnali eltörlésére, progresszív jövedelemadó bevezetésére van szükség. Ezt nem egy ellenzéki politikus ismétli meg sokadszor, hanem Mellár Tamás Fidesz-közeli közgazdász jutott erre a következtetésre pénteki cikkében.Ad hoc, szakmailag igazolhatatlan döntésekről, Matolcsy György megvalósíthatatlan elképzeléseiről nyilatkozott a napokban Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere. Korábban Bod Péter Ákos, a Fidesz egykori miniszterelnök-jelöltje és Széles Gábor, erős jobboldali kötődéssel bíró üzletember kongatta meg a vészharangot.Az LMP korábban is határozottan állította, hogy a jobb módúaknak adott adócsökkentés nem fogja felpörgetni a gazdaságot. A Fidesz az egykulcsos szja bevezetésével óriási lyukat ütött a költségvetésen, hatalmas társadalmi feszültségeket szított, milliók megélhetését tette nehezebbé, és csökkentette a munkahelyek számát.Az LMP szerint a kormánynak ideje lenne leszállni a magas lóról, és belátni, hogy azonnali irányváltásra van szükség. A kabinetnek végre komolyan meg kellene fontolni az LMP hosszú távú megoldást kínáló javaslatait az ökológiai adóreformról és a ténylegesen munkahelyeket teremtő zöld gazdaságélénkítésről.

Az LMP bízik abban, hogy a kormány az államháztartás és a gazdaság összeomlásának elkerülése érdekében hajlandó lesz tárgyalásokat kezdeni a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások