Apa is csak egy van
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Apa is csak egy van
Apa is csak egy van PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 21., vasárnap 21:40

Az LMP a Fidesz apákat sújtó terveiről
Az új munka törvénykönyv koncepciója újabb csapás a családokra: a kormány immár nem csak az anyák, hanem az apák számára is megnehezíti a szülői feladatok ellátását, illetve a munka és a családi élet összehangolását. Szomorú látni, hogy a Fidesz családbarát politikája eddig csak a jómódú családokat segítette és a nők munkaerőpiaci helyzetét tovább rontotta. Az apák szerepének erősítése is puszta ígéret maradt, sőt: az új munka törvénykönyvének tervezete még inkább megnehezíti az apák dolgát.

Ha bármikor elrendelhető a túlóra, tervezhetetlen lesz a legmindennapibb feladat is: elhozni az óvodából, iskolából a gyermeket. Amennyiben a munkavállaló csak öt nap szabadsággal rendelkezik szabadon, a közös családi nyaralás nagyon könnyen veszélybe kerülhet. Ha pedig a gyermekek után járó pótszabadságot is – külön nyilatkozat híján – az anya kapja, ez mind azt üzeni: a gyermeknevelés az anya dolga. A Lehet Más a Politika szerint megosztható GYES-sel, és a most elvett 5 nap helyett inkább több pótszabadsággal kellene ösztönözni az apák fokozottabb szerepvállalását.


Az Európai Bizottság tavaly elfogadott irányelve szerint a tagállamokban minden gyermek születése után az apáknak is kéthetes, fizetett szabadság jár. Ez az apák és gyermekük kötődésének kialakulását segíti, ami egy életre meghatározza a szoros köteléket. Emellett a férfiak és nők egyenjogúságát is előmozdítja; bizonyított, hogy az apák fizetett „születési” szabadsága ösztönzi a gyerekvállalást és az anyák munkaerőpiacra való visszatérését egyaránt.


Az LMP felhívja a figyelmet arra, hogy apa is csak egy van!


Az Orbán-kormány a családpolitikában tovább halad a rossz irányba. Reméljük, hogy visszavonják ezt a tervet, amely a munkaadóknak szinte szabad kezet ad a munkavállalók kihasználása terén.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások