• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Szomorú gazdasági adatok – a gazdagok kormánya a megszorításoktól várja a gazdasági növekedést?
Szomorú gazdasági adatok – a gazdagok kormánya a megszorításoktól várja a gazdasági növekedést? PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 18., csütörtök 23:36

Az Eurostat nemrég közzétett jelentése szerint a magyar gazdaság egyértelműen az Európai Unió leszakadó államai közé tartozik, növekedése jelentősen elmarad az Európai Unió átlagától. A magyar gazdaság az I. negyedévben 1,6 százalékkal bővült az EU egészének 2,5 százalékos növekedésével szemben, és ez a különbség a II. negyedévben is megmaradt. Ebben az időszakban az EU 1,7 százalékos növekedést produkált, míg a magyar gazdaság csupán szerény, mindössze 1,2 százalékos növekedés tudott elkönyvelni.
Nem tudjuk, mennyi időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy Orbán Viktor is megértse: a gazdagok kormányának megszorításokon alapuló, a jómódúakat a szegény emberek rovására támogató gazdaságpolitikája kudarcot vallott. A Fidesz kormányra kerülése óta több súlyos, több százmilliárd adóforintba kerülő baklövést követett el, és képtelen volt arra is, hogy kihasználja a rendelkezésére álló gazdaságpolitikai mozgásteret. A magánnyugdíjpénztárak államosításából származó 3 ezer milliárd forintot a kormányzat gyors ütemben éli fel, idén 529 milliárd forintot költenek el a megtakarításokból. Eközben jutott 500 milliárd forint a legjobban keresők támogatására az egykulcsos adórendszer révén, és további 500 milliárd forint a zuhanórepülésbe kezdő MOL-részvények megvásárlására is. Minderre akkor került sor, amikor rekordot döntenek a munkanélküliségi adatok, forráshiány miatt fuldokolnak a hazai kis- és középvállalkozások, és a munka nélkül maradt emberek tömegei számára a törlesztőrészletek és a sárga csekkek feladása jelenti a legnagyobb kihívást.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a célszerűtlen, a magyar gazdaság problémáinak súlyosságát és fontossági sorrendjét figyelmen kívül hagyó lépésekkel hagyjon fel! Helyette a Jobbik javaslatai alapján a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyteremtésre és a bajba került devizahiteles családok százezreinek megmentésére koncentrálja a rendelkezésére álló erőforrásokat, mert csak így kerülhető el a válsághelyzet további mélyülése.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások