• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva LMP: Az orvosok után az ápolónőket is elűzik az országból
LMP: Az orvosok után az ápolónőket is elűzik az országból PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 17., szerda 10:59

A közelmúltban csoportosan távozott negyven nővér a pécsi klinikáról Németországba, ahol a nettó kezdő fizetés jóval félmillió forint felett van. A kormány most mégis azt vette a fejébe, hogy még jobban megsarcolja azokat, akik eddig még nem mentek el. Az új munka törvénykönyvének tervezete szerint negyedére csökkentenék az éjszakai, és megszüntetnék a délutáni műszakpótlékot.

Az LMP már az idei költségvetés vitájában figyelmeztetett, hogy baj lesz. Javaslatokat nyújtottunk be, hogy megállítsuk az egészségügyi dolgozók elvándorlását, a várólisták növekedését, mindhiába. A kormány pénzkivonással és egykulcsos adóval sújtotta az ágazatot és az ott dolgozókat. Még ha a szaktárca részéről látszik is a jó szándék - hiszen ők bérpótlékot ígérnek - Matolcsy György és Orbán Viktor láthatóan eltökélték, hogy agyagba döngölik az állami egészségügyet. Eközben a kormányzati vezetők külön orvosi ellátásának visszaállításáról éppen most júliusban döntött a kabinet.

 

 

 

Az elmúlt hónapokban a rezidensek tömegesen helyezték letétbe felmondólevelüket és a szakorvosok elvándorlása is egyre erősödik. Ha a nővérek jövedelmét 30-40%-kal csökkentő új munka törvénykönyve életbe lép, a kórházak lehúzhatják a rolót. Pécsett máris a nővérek újabb csoportja tervezi, hogy távozik. Ugyanez várható az országban mindenfelé.

 

 

 

Az ellenzéki Fidesz a szociális népszavazáson azzal kampányolt, hogy mindenkinek biztosítani kell az egészségügyhöz való hozzáférést. Az LMP evvel messzemenően egyetért. Ha tehát az Orbán-kormány nem vet gátat azonnal az orvosok és nővérek elvándorlásának, ha folytatja a pénzkivonást, az ellátórendszer zsugorítását, és életbe lépteti az egészségügyi dolgozókat különösen sújtó új munka törvénykönyv tervezetét, akkor ismét elmondhatjuk, hogy a Fidesz hazugsággal került hatalomra.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások