• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Az LMP szolidaritást vállal Gubík Lászlóval
Az LMP szolidaritást vállal Gubík Lászlóval PDF Nyomtat Email
2011 augusztus 03., szerda 23:51

A Lehet Más a Politika szolidaritását fejezi Gubík Lászlóval, a Via Nova Ifjúsági Csoport országos alelnökével, aki néhány napja bejelentette: élt az egyszerűsített honosítási eljárás adta lehetőségével és állampolgársági esküt tett Magyarországon.
A párt szerint aggasztó, hogy a közelmúltban csak részleges engedmények születtek a szlovák parlament részéről a nyelvtörvény enyhítésének ügyében.


Gubík László nyilatkozatában kijelentette: semmi olyat nem tett, amivel sértené Szlovákia érdekeit. „Épp ellenkezőleg, továbbra is szülőföldemen szeretnék élni és boldogulni, ezért nem kívánok megválni szlovák állampolgárságomtól”. Az LMP választási programjában és az Országgyűlésben is leszögezte, hogy támogat minden olyan kezdeményezést, amely a Kárpát-medencei magyarság szülőföldön való megmaradását szolgálja.Az LMP szerint aggasztó, hogy a közelmúltban csak részleges engedmények születtek a szlovák parlament részéről a nyelvtörvény enyhítésének ügyében és bizonyos szervezetek továbbra is a magyar-ellenes érzelmek felkorbácsolásából igyekeznek politikai tőkét kovácsolni. Aggodalomra ad okot az is, hogy a Kárpát-medencei magyarság talán legnehezebb helyzetben élő csoportját, a kárpátaljai magyarokat - a kettős állampolgárságot lehetővé tévő törvény elfogadását követően - az ukrán biztonsági szolgálatok részéről, több ízben hatósági zaklatás érte.Az LMP álláspontja az, hogy a magyar kormánynak kötelessége diplomácia csatornákon tiltakozni minden olyan esetben, amikor a határon túli magyarokat származásuk vagy meggyőződésükből fakadó döntéseik miatt a környező országok hatóságai diszkriminálják, büntetik, vagy rendészeti eszközökkel zaklatják.Szabó Tímea országgyűlési képviselő, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások