Új helyzet állt elő – Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselőt kérdeztük
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 26. szombat

Jusztina ünnepli névnapját.
Holnap Adalbert napja lesz.
Főoldal Közélet Interjú Új helyzet állt elő – Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselőt kérdeztük
Új helyzet állt elő – Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselőt kérdeztük PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 28., szombat 09:22

Pénteken az elsőfokú bíróság az ellenzéki országgyűlési képviselőknek adott igazat abban a perben, amely a tavaly decemberben az MTVA székházában történtek miatt indult.


Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselőt kérdeztük, hogy a pénteki bírósági ítélettel új helyzet állt elő, mi lehet a folytatás? Kézenfekvőnek tűnt Kunhalmi megszólítása, mert felperesként is az ő neve és társai megnevezéssel szerepelnek.

–       Kérdésére válaszolva, szerintem a regnáló hatalom nem fog a magatartásán változtatni, hiába született most a bíróságon minden szempontból nekünk, felpereseknek és az általunk képviselt több millió ember számára kedvező ítélet. Most arra koncentrálunk, hogy az október 13-i önkormányzati választásokon minél jobb eredményt érjenek el a szocialisták és szövetségeseik. Azokon a településeken és városrészekben, ahol minket választ az ott élők többsége, azonnal függetlenítjük a médiát, tehát a helyi újságokat és televízió csatornákat. Ezzel megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a valódi problémákról és az igazságról értesüljenek a helyben élők. Ezzel talán a köztudatot is rá tudjuk ébreszteni arra, hogy mennyire letért Magyarország a demokratikus jogállami útról és ez az érintettek döntő többségének miért rossz kifejezetten – mondta Kunhalmi Ágnes.

Talán nem kevesen vannak azok, akik most arra gondolnak, vissza kellene menniük az ellenzéki országgyűlési képviselőknek a Magyar Televízió és Rádió székházába és valamilyen követelést, akár az eredeti öt pontot beolvasni. Csakhogy az a forradalmi hangulat és lendület jócskán megcsappant, ami még decemberben egyben tartotta a tiltakozókat. Azt sem lehetne tudni, hogy az önkormányzati választások eredményét, hogyan befolyásolná egy ilyen lépés. Viszont a választások után talán mégis érdemes lenne elgondolkodniuk – nem csak az ellenzéki pártoknak, hanem mindenkinek, aki elégedetlen a jogállamiság mostani helyzetével, hogy demonstrál az MTVA székháza előtt. A képviselők meg megmutathatnák, hogy igenis bemennek és a közmédián keresztül szólnak ahhoz a több millió emberhez, akiket hivatalból is képviselnek. Nem késő ezt megtenni a választások után sem.

Kertész Z István

Fotó:Facebook

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások