"Idén a minőségre koncentrálunk"
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 1. csütörtök

Malvin ünnepli névnapját.
Holnap Petra napja lesz.
Főoldal Közélet Interjú "Idén a minőségre koncentrálunk"
"Idén a minőségre koncentrálunk" PDF Nyomtat Email
2014 február 19., szerda 19:07

Karbantartás után a Barlangfürdőben jártunk


A téli karbantartás után pénteken újra kinyitott a Barlangfürdő. Az idén kicsit tovább tartott a szokásos karbantartás, így Beke Tibortól /46/, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől azt kérdeztük, hogy mi volt ennek az oka, s jelenleg mi a helyzet?


- A fürdőcsarnok, a Római és a Csillag terem, a sodrófolyosó és szauna park – finn- és infraszaunákkal, gőzkabinokkal és szoláriumokkal – már február 7-től várta a fürdőzőket, - mondja az igazgató, aki egyébként mindössze hat hónapja vezeti a társaságot, de meglehetősen hosszú fürdős múltja van, hiszen pályáját a 90-es években itt kezdte a Miskolctapolcai Strandon, majd több évig igazgatta a TVK Szabadidőközpontját. Ami miatt picit később nyitottak egyes részei a fürdőnek, az pedig két megoldandó feladat volt.
- Igaz, hogy helyenként omlott a szikla?
- Természetesen ez túlzás. Az a karbantartás egyik feladata, hogy mindenhol ellenőrizzük a barlang állékonyságát, s most voltak olyan területek, amelyeket meg kellett erősítenünk. A másik ok viszont az volt, hogy minden évben, hóolvadás után megemelkedik a barlangi kút szintje, ebből adódóan sok problémánk volt. Most egy túlfolyó vezetéket építettünk ki, amivel ki tudjuk vezetni a problémát okozó vízmennyiséget, így ezt a problémát remélhetően egy életre megoldottuk.
- Azt hallani a betegektől, hogy nagyon jó a gyógyászati része a barlangnak. Van valami újdonság, hogy változott a megítélés?
- Nem, nincs semmi új attrakció, hanem azt kell mondanunk, hogy nagyon jól felkészült szakemberek dolgoznak a gyógyászaton, s talán ezt érzik a betegek is. Nemsokára kész lesz itt a Kleopátra szoba, ami viszont valóban tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz a vendégeknek.
- Az idén bővül a vízfelületük, hiszen az egykori strand területén felépülő úszómedence is Önökhöz tartozik majd. Jelent ez majd plusz terhet az Önök számára?
- Terhet egyáltalán nem, csak lehetőséget és húsznál több embernek új munkahelyet. Erről szerintem még korai beszélnünk, hiszen éppen hogy csak elkezdődött a beruházás, de kétségtelen, hogy mi is nagy izgalommal várjuk a nyitást.
- Milyen újdonságokkal várják még a vendégeket a barlangfürdőben?
- Nem újdonság, de továbbra is megy az éjszakai fürdőzés havonta egyszer, és a szauna ligetben olyan különleges, vetített képes szeánszokra várjuk a vendégeket, amelyek máshol még nem nagyon vannak.
- Lesz-e újabb fejlesztés a Barlangfürdőben?
- Nem tervezünk semmit az idén. A Bencések monostor feltárása miatti ásatás területéből visszakapunk egy kis részt, azt füvesítjük, így megnövekszik a napozófelületünk, de az idén csak a minőségre koncentrálunk, s végre úgy szeretnénk működni, ami a 4 csillagos minősítésünknek maximálisan megfelel.
OBE

Fotó:OL


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások