Megújul Mezőkeresztes belvárosa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 26. szerda

János ünnepli névnapját.
Holnap László napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Megújul Mezőkeresztes belvárosa
Megújul Mezőkeresztes belvárosa PDF Nyomtat Email
2018 szeptember 12., szerda 05:03

„ZÖLD ÉS FUNKCIÓKBAN GAZDAG VÁROSKÖZPONT KIALAKÍTÁSA MEZŐKERESZTESEN”: MEGÚJUL A KISVÁROS KÖZPONTI RÉSZE
Aláírásra került a kivitelezési szerződés, átadták a munkaterületet Mezőkeresztesen, rövid időn belül elkezdődik a városi főutca megújulása, egy városközponti önkormányzati épület és a szintén az önkormányzat tulajdonában álló üzletsor fejlesztése

Mezőkeresztes Város Önkormányzata „Zöld és funkciókban gazdag városközpont kialakítása Mezőkeresztesen” címmel a „Zöld város kialakítása” tárgyú pályázati felhívás keretében.
Az önkormányzat 100 %-os támogatás mellett 236.600.000 forint európai uniós támogatás segítségével valósíthatja meg a projektet és ezzel erősítheti Mezőkeresztes városi szerepét és városi funkcióit, javíthatja az életminőséget, a városképet.
A tervezett fejlesztés keretében sor kerül a városközpont úgynevezett zöldinfrastruktúra elemeinek megújítására, a főutcát szegélyező, helyi védelem alatt álló japán akác fasor megújítására és a kapcsolódó infrastrukturális elemek és a városközpontban lévő, jelenleg kis mértékben kihasznált önkormányzati épület fejlesztésére.
A Művelődési Ház (IKSZT) felújításával a szabadidős, kulturális városi szolgáltatások színvonalának javítása, míg az önkormányzati gazdasági funkciós üzletsor fejlesztésével a lakosság és a bérlők számára is vonzóbb üzleti környezet kerül kialakításra.

A projekt keretében ezen felül közösségi kertet, parkolókat, energiatakarékos közvilágítási rendszert alakítanak ki, további térfigyelő kamerákat telepítenek, valamint a Dózsa György úton, mintegy 900 méteren burkolják és lefedik a csapadékvíz-elvezető árkot.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások