A Vadász poatak felújítása Szikszón
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 26. kedd

Emánuel ünnepli névnapját.
Holnap Hajnalka napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló A Vadász poatak felújítása Szikszón
A Vadász poatak felújítása Szikszón PDF Nyomtat Email
2018 július 10., kedd 07:30

Szikszó belterületén áthalad a Vadász patak, amely 2010-ben biztonsági kockázatot jelentett az árvíz miatt. Azóta a karbantartásért felelős  EKÖVIZIG egy fejlesztési beruházásának köszönhetően  megemelte a támfalat, amely a 2010-ben  mért magas vízállástól is megvédené a várost. Az önkormányzatunk számára azonban rendkívül fontos, hogy  rendben  legyen  a patak meder, hogy  megelőzzük az újabb bajokat- mondja Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere .


Az említett beruházás még 2012-ben történt – folytatja Takács Lászlóné. Akkor nemcsak a támfalat újították és emelték meg, hanem a medret is tisztították. A biztonsági kockázat miatt szoros kapcsolatot alakítottunk ki az EKÖVIZIG  és a környezetvédelmi hatóság szakembereivel. 2014  óta napirenden van az, hogy szükségünk  van a meder rendszeres és folyamatos karbantartására.  Tavaly egy vegyszeres tisztítás történt, most azonban nagyszabású munkálatokra  kerül sor.


Augusztusban kezdődik meg Szikszó közigazgatási belterületén a Vadász patak olyan mértékű kotrása ami megközelítőleg 4000 köbméter iszapot és kotralékot jelent. Ezt elszállítják a mederből. Az elhelyezéshez az önkormányzat is biztosított területet, de a nagyobb mennyiséget az EKÖVIZIG a saját területén a depónia megemelésre, megerősítésére használja majd.  A munkálatok  körülbelül két hétig tartanak, amely némi kellemetlenséggel is jár majd, hiszen a belterületi utakat fogják használni a tehergépkocsik.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások