Főzőverseny a harsányi általános iskolában
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 22. szerda

Júlia, Rita ünnepli névnapját.
Holnap Dezső napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Főzőverseny a harsányi általános iskolában
Főzőverseny a harsányi általános iskolában PDF Nyomtat Email
2018 május 16., szerda 12:55

A Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói egy két éves időtartamra szóló pályázat keretében egészséges életmód címszóval ismerkednek az egészséges táplálkozáshoz, szükséges tudással.

A „Menő menza” elnevezésű akcióban már több program is megvalósult, aminek következő állomása egy főzőverseny volt az általános iskolában május 11.-én. A verseny napja egy „mézes reggelivel”, majd filmvetítéssel a méz jótékony hatásairól és görögsaláta kóstolással kezdődött. Majd megkapták az osztályok és az őket segítő szülők a főzéshez szükséges alapanyagokat így kezdetét véve a megmérettetésnek. A verseny a 200 fős rendezvényen az osztályok között zajlott le a legfinomabb étel címéért. Az elkészült ételeket zsűri értékelte, melynek tagjai között szerepelt Csavajda Istvánné Marika, Csehné Magdolna, Kiss Sándorné, Nagyné Sír Ildikó, Takácsné Oczela Csilla, Tóthné Szűcs Mária, és Szabó Gergely. A zsűri nem csak az ételek ízét, de a tálalást is figyelembe vette a pontozáson, és így került ki győztesként a 2. osztály. Őket követte második helyezettként a 8. osztály és harmadikként a 4. osztály. A verseny nagy sikerrel zárult, nagyon élvezték a gyerekek és a szülők is a közös főzést.

„Szívesen vettem részt zsűritagként ebben a jövőbe mutató kezdeményezésben. Örülök, hogy az önkormányzat és az általános iskola közösen gondolkodik a helyes, egészséges, tudatos táplálkozás népszerűsítéséről, illetve fenntartásáról. Az önkormányzatunk ezen okokból 2011 óta önellátó, így tudjuk, hogy ellenőrzött jó minőségű élelmiszer alapanyag kerül gyermekeink asztalára. Az egészséges étkeztetés jegyében az elmúlt években közel ötven millió forintból újítottuk meg, fejlesztettük a konyhánkat, mely ma a legmodernebb felszerelésekkel rendelkezve tud, minőségi ételeket előállítani. Az egészségtudatos gondolkodás jegyében tervezzük az idén megvalósítani azt a hűtőházat, amely tovább segíti az önkormányzat, illetve a környék önkormányzati gazdálkodását, őstermelőit, hogy közösen összefogva tudjunk minél nagyobb mennyiségben minőségi élelmiszer alapanyagokat előállítani, megalapozva az egészséges ételek készítését, a tudatos egészséges étkezést.” -mondta Szabó Gergely Harsány Község polgármestere a főzőverseny után.


Molnár Dániel
a Harsányi Közösségi Ház munkatársa

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások