Megújul a zöldfelület és játszótér létesül a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 22. csütörtök

Előd ünnepli névnapját.
Holnap Gyöngyi napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Megújul a zöldfelület és játszótér létesül a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen
Megújul a zöldfelület és játszótér létesül a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 28., hétfő 16:55

Több mint 500 négyzetméteren megújul a jelenlegi zöldfelület és felfrissül a növényállomány. A Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti területen több mint 1200 db évelő növényt, 800 db cserjét és 10 db fát ültetnek el, új térbútorokat helyeznek ki, és ivókút várja majd a pihenni vágyókat. Kisebb játszótér is létesül a területen, a gyermekeket hinta, mászóka, körforgó és billegő várja majd.

A kivitelező ezen a héten vonul fel a területre és megkezdi a munkát, amely várhatóan 2021. február közepére készül el. A munkavégzés forgalomkorlátozással nem jár, de kérjük, hogy az építési terület környezetében fokozott körültekintéssel és türelemmel közlekedjenek. A beruházás a TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 számú „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt részeként, bruttó 38 millió forintból valósul meg.

 

A „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt részeként már elkészült az Árpád úti Szolgáltatóház előtti tér, megújult a Táncsics Mihály tér, megvalósult a Petőfi Sándor fiókkönyvtár fejlesztése, kialakítottak a Vár utcában egy kávézót és jelenleg is tart a II. János Pál pápa tér kialakítása. A fejlesztési program szerint a Szinva felé lépcsőzetes lejárat, új kandeláberek és utcabútorok, burkolatba süllyesztett szökőkút és egyedi fás park is várja majd az arra járókat.

 

A komplex projekt eredményeként javul a településrész általános környezeti állapota: bővülnek a zöldfelületek és fejlődnek a közösségi terek. A beavatkozás hozzájárul a település fenntartható fejlődési pályára állításához (vonzóbb lesz a lakosság, a vállalkozói szféra és a turisták számára egyaránt).

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások