Tisztább levegőt Miskolcnak!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 6. hétfő

Vilmos, Bíborka ünnepli névnapját.
Holnap Herman napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Tisztább levegőt Miskolcnak!
Tisztább levegőt Miskolcnak! PDF Nyomtat Email
2020 február 18., kedd 16:00

Együttműködési megállapodást kötött ma a Miskolci Egyetem és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az egészségesebb és tisztább levegőért.

A Life IP „HungAIRy” környezetvédelmi integrált projekt a levegőminőség javítását célozza 8 megyei jogú város térségében, a levegőminőségi tervek megvalósításával a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásában. A projektben a legújabb tudományos eredmények alkalmazásával és az önkormányzati eszközök felhasználásával olyan új eszközöket és módszereket fejlesztenek ki, amelyek egyaránt hozzájárulnak az oktatás-kutatás fejlődéséhez és a környezetminőség javításához.

 

A kültéri avarégetés visszaszorítása, megfelelő tüzelőanyagok használata és monitoring rendszer kiépítése a célja a 2026-ig tartó HungAIRy projekt miskolci részének. A Miskolci Egyetem által fejlesztett monitoring rendszert 60 kisméretű adatgyűjtő egység telepítésével alakítják ki, amelyek többségét a Miskolc Holdinggal együttműködve a városi kamerarendszer végpontjain helyezik el. Az adatok egy központi adatbázisba kerülnek, a szennyezettségről a város honlapján keresztül, illetve egy telefonos applikáció segítségével tájékozódhat majd a lakosság. Felállításra kerül továbbá egy tanácsadó iroda, amelynek munkatársai kidolgozzák az önkormányzat légszennyezéssel kapcsolatos intézkedési terveit és tanácsadással is segíteni fogják a lakosságot.

 

Az együttműködési megállapodást Miskolc MJV részéről Veres Pál polgármester, a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Prof. Dr. Deák Csaba kancellár írta alá a projektben megfogalmazott közös célok elérése érdekében.

 

A 2026-ig tartó országos projektben városunkból Miskolc MJV Önkormányzatával együttműködve a Miskolci Egyetem és a MIKOM Nonprofit Kft. vesz részt. A LIFE IP HungAIRy (LIFE17IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió Life programjának támogatásával valósul meg.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások