15 hektár erdőt telepítenek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 9. csütörtök

Lukrécia ünnepli névnapját.
Holnap Amália napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek 15 hektár erdőt telepítenek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
15 hektár erdőt telepítenek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében PDF Nyomtat Email
2019 november 11., hétfő 14:32

Elkezdődött az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Program, a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. Ehhez mintegy kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel országszerte. A mintaprogram során 86 településen ültetnek új erdőt.

A programhoz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei állami tulajdonú erdőket kezelő ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott. Idén ősszel Putnok, Dubicsány és Tardona községek határában csaknem 15 hektár erdőt telepítenek az erdészek. A területek kétharmadán akácos-, egyharmadán cseres és hazai nyaras erdőállományt alakítanak ki. Összesen 64 ezer csemetét ültetnek el, várhatóan november végéig.


A klímaváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat ad. Jelenleg ez az egyetlen hazai ágazat, amelynek negatív a szénforgalma, vagyis több szenet nyel el, mint amennyit kibocsát. A magyar erdők évente 4-5 millió tonna CO2 egyenértéknek megfelelő üvegházhatású gázt kötnek meg, ami jelenleg az országos kibocsátás 7-8 százalékát ellensúlyozza. A faanyag energetikai célú hasznosítása további mintegy 5 millió tonna fosszilis eredetű széndioxid kibocsátását váltja ki.

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások