Négy ország úszói vetélkednek a „Keményben”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 20. hétfő

Bernát, Felícia ünnepli névnapját.
Holnap Konstantin napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Négy ország úszói vetélkednek a „Keményben”
Négy ország úszói vetélkednek a „Keményben” PDF Nyomtat Email
2018 november 20., kedd 17:23

Két nap során összesen 415 úszó (négy országból érkezve) fordul meg a Kemény Dénes Városi Sportuszodában az előttünk álló hétvégén, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség és az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. által közösen megrendezendő XXXI. dr. Bitskey Zoltán Emlékverseny, egyben a 24. Testvérvárosok Kupája nemzetközi viadalon.Hölcz Péter versenyigazgatótól, az MVSI úszó szakosztályvezetőjétől, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) régióvezetőjétől megtudtuk, hogy Miskolc testvérvárosai közül Kassa és Tampere, továbbá Marosvásárhely és Nagyvárad sportolói fogadták el a meghívást. Hozzájuk csatlakoznak 23 magyar klub, köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a Fiedler Ottó SE Ózd, az MVSI, a Swimming Penthatlon Club és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói.

A 2011-es születésűektől a felnőttekig minden korosztály versenyzési lehetőséget kap, méghozzá összesen 34 versenyszámban. A 415 versenyző két nap alatt 2116 rajtot produkál majd, melyből a házigazda miskolci sportiskolások 68 tagú „különítménye” 459 rajttal „veszi ki” a részét.  Sok-sok korosztályos magyar bajnoki dobogós mellett ott lesz az indulók között az MVSI-t erősítő kétszeres olimpikon, sokszoros magyar bajnok Sztankovics Anna, mint, ahogy rajtkőre áll a tavaly Hosszú Katinkát is legyőző Vécsei Réka. A kategória-bontások miatt nem kevesebb, mint 177 eredményhirdetés lesz, melyre eddig még nem volt példa.

A két nap során ezúttal is megemlékeznek dr. Bitskey Zoltánról, a megye olimpikonjáról (1924, Párizs), Európa-bajnoki ezüstérmeséről, négyszeres főiskolai világbajnokáról, aki nagyon szerette sportágát és nagyon sokat tett érte Miskolcon. Szintén emlékszámot rendeznek Vígh Józsefnek, Miskolc város örökös edzőjének, Delneki Miklósnak, a városi, illetve a megyei szövetség kiváló sportvezetőjének, a miskolci Pászti Csabának, a fiatalon elhunyt kiváló sportolónak és edzőnek, továbbá Kriston Orsolyának, a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszónak a tiszteletére.

A nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi viadaloknak otthont adó Kemény Dénes Városi Sportuszoda november 24-én és 25-én zárva tart, melyért ezúton is a lakosság elnézését kérik. Nyitás november 26-án, hétfőn reggel 6 órakor.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások