Itt mindenki labdába rúghat!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 26. kedd

Emánuel ünnepli névnapját.
Holnap Hajnalka napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Itt mindenki labdába rúghat!
Itt mindenki labdába rúghat! PDF Nyomtat Email
2018 július 10., kedd 10:24

A Magyar Speciális Olimpia szövetség és a Magyar Labdarúgó szövetség szervezésével Labdarúgó tornán vettek részt az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény putnoki lakói. A Grassroots program keretén belül lezajlott barátságos mérkőzéseken két vendégcsapat, Balmazújvárosról és Hejőbábáról, és két putnoki mérte össze erejét.
A Grassroots program magában foglal mindent, ami nem professzionális labdarúgás. Itt most speciális esetben az értelmileg akadályozottaknak szerveztünk közösen Putnok várossal illetve az itteni intézménnyel egy tornát. A fiúk nagyon ügyesen teljesítettek a tornán, lelkesen küzdöttek. Az itteni rendezvény méltó ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet az MLSZ az UEFA támogatásával elindított. - mondta Lakatos Csaba, az MSOSZ-től.

Putnok a Speciális Olimpia Szövetség alapító tagja volt. A 80-as években itt került először megrendezésre a Mohos kupa, asztalitenisz bajnokság. Az Intézmény vezetősége a jövőben nyitottabbá kívánja tenni a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel az együttműködést és a szeretne több olyan rendezvényt, amely a helyi sportkomplexumokat kihasználva programokat nyújt az itt és az országban élő értelmileg sérült emberek számára.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség nem csak sporteseményeket, hanem kulturális rendezvényeket is szervez. Eunice Shriver Kennedy, a szövetség alapítójának kívánságára minden évben az egész világon megtartják a Kennedy napot. A Kennedy nap egy Majálishoz hasonló rendezvény, ahol különböző sportágak mutatkoznak be, lehetőség van ezeket kipróbálni, illetve híres sportolókkal találkozni, a színpadon pedig híres fellépőkkel és kulturális programokkal szórakoztatják az ide látogatókat.

Putnok város lakói befogadóan állnak az intézmény lakóihoz, hiszen már a 70-es évektől együtt élnek velük. Így nem meglepő, hogy a megrendezett kupát is egy helyi játékvezető, Koszta Péter vezényelte le, aki már korábban is segédkezett hasonló mérkőzések lebonyolításában. Elmondása szerint az ilyen mérkőzéseken egyáltalán nincs nehéz dolga, mivel a játékosok olyan sportszerűek, hogy a sípba szinte csak akkor kell belefújnia, ha gól van.

Filep Dávid

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások