Gy. Németh Erzsébet nyílt levele Müller Cecíliához: "A Főváros részéről nem láttunk semmiféle oltási tervet"
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. február 26. péntek

Edina ünnepli névnapját.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Gy. Németh Erzsébet nyílt levele Müller Cecíliához: "A Főváros részéről nem láttunk semmiféle oltási tervet"
Gy. Németh Erzsébet nyílt levele Müller Cecíliához: "A Főváros részéről nem láttunk semmiféle oltási tervet" PDF Nyomtat Email
2020 december 29., kedd 18:43

Tisztelt Országos Tisztifőorvos Asszony!

A sajtón keresztül értesültünk arról, hogy Magyarországon már elindult a COVID-19 elleni vakcina kiosztása, és egyre többen kapják meg az oltást az egészségügyi dolgozók közül. Decemberben közel ötezer ember kaphatja meg az unió jóvoltából a biztonságos, európai standardoknak megfelelően tesztelt vakcinát. Ez nagyszerű fejlemény, ahogy az is, hogy bár csak a vakcina megérkezése előtti napon, de a szállítást is sikerült megoldaniuk.

Arról is sokat írt a magyar sajtó, hogy mind Ön, mind a miniszterelnök úgy nyilatkoznak, van oltási terv. Ez egy fontos, az állampolgárok számára is egyértelmű iránymutatás. Viszont mint a fővárosi humán területért felelős főpolgármester-helyettes el kell mondjam, a Főváros részéről nem láttunk semmiféle oltási tervet. Azt gondolom, hogy ennek ismerete minden magyar önkormányzat számára alapinformáció. Kifejezetten aggaszt, hogy nincs információnk arról, hogy ezúttal gondoskodnak-e majd az idősotthonok dolgozóiról és lakóiról. Tehát azokról, akik mint köztudott, a legveszélyeztetettebbek az egészségügyi dolgozók mellett.

Eddig a Főváros az otthonok fenntartójaként semmilyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy milyen terveik vannak az idősotthonok átoltására, ezért is írok most a nyilvánosság színe előtt Önnek levelet, hátha így közvetlenebb módon eljut Önhöz. Sokezer embert érint ugyanis a kérdésem. Bízok abban, hogy ezúttal az eset fontosságára tekintettel kapok Öntől korrekt és konkrét választ!

Mindketten tudjuk, hogy az, amit a miniszterelnök erről eddig csak a politikai lózungok szintjén fogalmazott meg, azaz, hogy akár egy hétvége alatt át lehet oltani a magyar lakosságot, lehetetlenség, erősebben fogalmazva hazugság. Eddig annyi történt, hogy az otthonokban élő idősek regisztrációra buzdító levelet kaptak Öntől postai úton, a fenntartót és az otthonok vezetőit pedig egy szóra sem méltatták. Reméltem, hogy a második hullám idején kiderült, milyen fontos, hogy együttműködjünk mindannyian egymással.

Az idős emberek nem tudnak oltópontokhoz utazni, tehát az intézményi oltást kell megszervezni, ami bár állami feladat, de a fenttartóval közös koordinációban képzelhető csak el.

A járvány eddigi két hullámában Önöknek még nem sikerült a Fővárossal korrekt adatokat közölniük. Kérem legalább az oltás megszervezésénél bizonyítsák be, hogy Önök is igyekeznek olyan felelősen végezni a munkájukat, mint azok, akik nap, mint nap az életük kockáztatásával mentik meg magyarok ezreit!

Várom a válaszát és az intézményi oltási tervet!

Gy. Németh Erzsébet
Humán területekért felelős főpolgármester-helyettes

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások