Zsebtolvajlás elleni akció indul Budapest közösségi közlekedési vonalain
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 20. kedd

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Zsebtolvajlás elleni akció indul Budapest közösségi közlekedési vonalain
Zsebtolvajlás elleni akció indul Budapest közösségi közlekedési vonalain PDF Nyomtat Email
2020 december 12., szombat 19:39

Zsebtolvajlás elleni akció indul Budapest közösségi közlekedési vonalain. A BKK és a BRFK az adventi időszakban is azért dolgozik, hogy biztonságosan lehessen utazni még a legzsúfoltabb fővárosi járatokon is.

 A karácsonyt megelőző vásárlási szezon bizonyos időszakaiban a megszokotthoz képest többen használják a közösségi közlekedést. Azonban a nagy tömegeket vonzó járatokon a zsebtolvajok is felbukkannak, ezért könnyen pórul járhat a vásárlás előtt álló utas. Bár az ünnepi rohamban általában figyelmetlenebbé válnak a közlekedők, azonban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) figyelme ilyenkor sem lankad.

 

A közlekedésszervező társaság az adventi időszakban megváltozott utazási szokások miatt, illetve az utasok biztonságérzetének növelése érdekében fokozott jegyellenőri, vagyonőri és utaskoordinátori jelentétet biztosít a VIII., a X. és a XVIII. kerület meghatározott járatain, valamint a főváros gerincvonalain egészen karácsonyig. Emellett azok a rendőrkapitányságok is partnerként vesznek részt az akcióban, amelyeket az ünnep miatt megnövekedett vásárlóforgalom a leginkább érint. A rendőri jelenlét növeli az ellenőrzések hatékonyságát, ezzel a BRFK jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy biztonságosan lehessen utazni a legzsúfoltabb fővárosi járatokon is.

 

A két szervezet szorosabb szakmai kooperációval, közös kommunikációval, figyelemfelkeltő és edukációs videókkal is csökkentené a közösségi közlekedéssel összefüggő szabályszegések számát, illetve a járványügyi szabályok betartására is fokozottan ügyel.

 

Mire kell figyelni utazás közben?

A zsebtolvajok jelenléte sajnos elkerülhetetlen velejárója a nagyvárosi közlekedésnek. Ahhoz hogy az utasok a közösségi közlekedés járatain ne váljanak a tolvajok áldozatává, fontos betartani néhány alapvető szabályt.

·         Lehetőség szerint kerüljük a zsúfolt járatokat!

·         Utazás közben a táskánkat mindig tartsuk magunk előtt, és fogjuk azzal a kezünkkel, amelyikkel épp nem kapaszkodunk!

·         A pénztárcát a kabát belső zsebében érdemes tartani, ne vegyük elő utazás közben!

·         Lopás, rablás esetén ne szálljunk szembe az elkövetővel, mert ezeket az akciókat általában szervezetten, egyszerre többen hajtják végre.

·         Ha tetten érjük a tolvajt, kérjük hangosan a környezetünkben lévő emberek segítségét, illetve értesítsük a rendőrséget!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások