December 15-e után is elfogadják a BKK járatain a lejáró okmányokat
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 20. kedd

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek December 15-e után is elfogadják a BKK járatain a lejáró okmányokat
December 15-e után is elfogadják a BKK járatain a lejáró okmányokat PDF Nyomtat Email
2020 december 09., szerda 20:01

 A BKK járatain a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig elfogadják a veszélyhelyzet idején lejáró, magyar hatóságok által kiállított okmányokat. A veszélyhelyzettel kapcsolatos átmeneti szabályok miatt így december 15-e után néhány hónapig még használhatók a 2019/2020-as tanévre korábban érvényesített diákigazolványok is.

 

A tavaszi veszélyhelyzet idején, tehát a 2020. március 11-július 3. időszakban lejárt (korábban 2020. december 15-ig meghosszabbított érvényességi idejű) igazolványokat, továbbá a második veszélyhelyzet idején (2020. november 4-én, vagy ez után) lejáró hivatalos okmányokat – magyar hatóságok által kiállított személyazonosító igazolványokat, útleveleket és kártyaformátumú vezetői engedélyeket – a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig elfogadják a BKK-járatokon.

 

A diákigazolványt érvényes okmányként fogadják el a BKK járatain, amennyiben az:

•             a 2019/2020. tanév I. féléves felsőoktatási érvényesítő matricával ellátott;

•             a 2019/2020. tanév II. féléves felsőoktatási érvényesítő matricával ellátott,

•             a 2019/2020. tanév köznevelési érvényesítő matricával ellátott,

•             a 2020/2021. tanév I. féléves felsőoktatási érvényesítő matricával ellátott,

•             a 2020/2021. tanév köznevelési érvényesítő matricával ellátott (a tanéves matrica természetesen nem csak a veszélyhelyzet alatt, hanem az általános szabályoknak megfelelően 2021. október végéig jogosít kedvezményekre).

 

A veszélyhelyzet során és az azt követő 60 napban elfogadhatók azok a diákigazolványt helyettesítő igazolások is a rajtuk szereplő érvényességi idő alatt, amelyeket a tanintézmények elektronikus formában küldtek a diákoknak, és azokat kinyomtatva használták eddig a tanulók. Lásd még a http://diakigazolvany.hu/igenyles/felsooktatas oldalon 2020. november 24-én megjelent közleményt.

 

Szintén elfogadják a BKK-járatokon a 2020. március 11 – július 3. időszakban, valamint a második veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, Magyar Államkincstár (vagy a 2015. április 1 – 2017. október 31. között az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság) által magasabb összegű családi pótlék, fogyatékossági támogatás vagy vakok személyi járadéka kapcsán kiállított hatósági igazolványokat, a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig.

 

A nyugdíjas vagy kisgyerekes bérletigazolványokat, amelyek a 2020. március 11 – június 17. időszakban  jártak le, a korábban meghirdetettek szerint 2020. december 15-éig érvényesként kell elfogadni. Egyéb érvényességiidő-hosszabbítás a bérletigazolványokra jelenleg nem vonatkozik.

 

2020. november 4-től a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig a lejáró tartózkodási kártyákat, állandó tartózkodási kártyákat (illetve a szabad mozgás és tartózkodás jogát ezek kiállításáig igazoló, papír alapú igazolást), letelepedési engedélyeket, bevándorlási engedélyeket is érvényesként kell elfogadni.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások