Kezdődhet a visszaszámlálás: már a végső árajánlatokat várja a BKK a Lánchíd felújítására
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 11.

Zsolt, Leó ünnepli névnapját.
Holnap Gyula napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Kezdődhet a visszaszámlálás: már a végső árajánlatokat várja a BKK a Lánchíd felújítására
Kezdődhet a visszaszámlálás: már a végső árajánlatokat várja a BKK a Lánchíd felújítására PDF Nyomtat Email
2020 december 03., csütörtök 06:33

Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a BKK 2020. december 1-jén felkérte a Lánchíd felújítására jelentkezett gazdasági szereplőket a végső ajánlattételre. A következő fontos dátum december 15.: ez a határidő a hídfelújításra vonatkozó végső árajánlatok beérkezésére.

A BKK bízik abban, hogy kedvező ajánlatok érkeznek, továbbá, hogy a Magyar Kormány is biztosítja a megígért 6 milliárd forintos támogatást, így az ajánlatok beleférnek majd a rendelkezésre álló fedezetbe és jövő tavasszal elindulhat Magyarország szimbólumának halaszthatatlan rekonstrukciója.

A BKK a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás részeként az elmúlt egy hónapban folyamatos tárgyalásokat folytatott az ajánlatadó gazdasági szereplőkkel. Az egyeztetéseken a felek konzultáltak a tender első ajánlattételi szakaszában beadott árajánlatokról, azok költségcsökkentési lehetőségeiről, a szerződéses feltételekről és egyes hídfelújítással kapcsolatos műszaki lehetőségekről.

A BKK december 1-jén felkérte a gazdasági szereplőket a végső árajánlatok beadására; az ajánlatokat 2020. december 15-éig várja a társaság. A hídfelújítás halaszthatatlan, ezért a BKK bízik abban, hogy az első ajánlattételi szakaszban beadottaknál kedvezőbb árajánlatok érkeznek majd, hiszen ez a fő feltétele a tender sikerességének. Ahhoz, hogy a feltételes közbeszerzési eljárás győztesével 2021 februárjában a szerződés megköttethessen és a Lánchíd, Magyarország szimbólumának felújítása a terveknek megfelelően jövő tavasszal elindulhasson, az árajánlatoknak bele kell férnie a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetbe, és a Magyar Kormánynak is biztosítania kell az ígért, de mind a mai napig meg nem érkezett 6 milliárd forintos támogatást.

A beadott végső árajánlatokról a Budapesti Közlekedési Központ a beérkezett árajánlatok kiértékelése után ad tájékoztatást.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások