Aki kíváncsi, hamar megöregszik - Hangüzenet a BKK járatain az Idősek Világnapján
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 21. szerda

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Aki kíváncsi, hamar megöregszik - Hangüzenet a BKK járatain az Idősek Világnapján
Aki kíváncsi, hamar megöregszik - Hangüzenet a BKK járatain az Idősek Világnapján PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 30., szerda 19:23


Az Idősek Világnapja alkalmából különleges üzenettel lepi meg BKK-járatokon utazókat az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai Programja és a Budapesti Közlekedési Központ.

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) Idősek Barátai Programja az öregedő társadalom legnagyobb kihívásával száll szembe: a magánnyal. Önkénteseik segítenek az idősek méltóságát megőrizni, a bennük rejlő rengeteg kincset feltérképezni, megmutatni, és ezáltal harmonikus közösségeket építeni.

„A Budapesti Közlekedési Központ 2020. tavasza óta az ügyfeleinkkel való nyílt, közvetlen kommunikáció mellett olyan aktivitásokkal színesíti a város életét, amely szerethetőbb benyomást kelt” – hangsúlyozza Borsi Dávid, a BKK szóvivője. „Ennek köszönhetően minden fontosabb ünnep, esemény kapcsán igyekszünk egy-egy jármű-felirattal, hangbemondással, Facebook-poszttal kedveskedni utasainknak. Gyermeknapon például gyerekelőadásokat közvetítettünk online, a 4-es és a 6-os villamos vonalán gyerekek mondták be a megállókat, illetve ismert mesehősök hangja köszöntötte a kicsiket a legtöbb fővárosi járaton.”

A szóvivő hozzátette: „Társaságunknak éppen ilyen fontosak az idősebb ügyfelek is, ezért október 1-jén, az Idősek Világnapján Gálvölgyi János és Szilágyi Tibor színművészek hangüzenetükkel hívják fel a BKK járatain utazók figyelmét erre a korosztályra. Szeretnénk ezúttal is kifejezni tiszteletünket irántuk, és arra kérni utasainkat, hogy a járműveken adják át nekik a helyet, és segítsenek nekik a közlekedésben.”

Hadrévy Borbála, a program önkéntes koordinátora igazi társadalmi összefogást lát kialakulóban, amely a Covid–19 járvány alatt csak erősödött: „Mindannyian tudunk tenni az idős korosztályért valamit. Már egy kedves mosoly, egy együttérző szó is sokat jelent.

„Gálvölgyi János és Szilágyi Tibor azonnal elfogadták felkérésünket. Nagyon nagy öröm ez számunkra! Kiemelkedő kulturális élményhez juttatnak minden szerencsés hallgatót. A BKK-nak köszönhetően sok ember hétköznapját fogja különlegessé varázsolni ez az üzenet!” – mondta Somlai Katalin, az Idősek Barátai Program vezetője.

Az idősekkel kapcsolatos további információkról, önkéntes és támogatási lehetőségekről az Idősek Barátai hírlevelében olvashat, melyre itt lehet feliratkozni.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások