Új B+R kerékpártárolók 27 budapesti helyszínen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 29. péntek

Magdolna ünnepli névnapját.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Új B+R kerékpártárolók 27 budapesti helyszínen
Új B+R kerékpártárolók 27 budapesti helyszínen PDF Nyomtat Email
2020 április 07., kedd 20:38

27 fővárosi helyszínen, kiemelt közösségi közlekedési járatok (M2-es, M3-as metró, HÉV vonalak, 1-es villamos) útvonalai mentén épültek új B+R kerékpártárolók, melyek 2020. január vége óta használhatók. A kerékpározás a járványügyi veszélyhelyzet idején is megfelelő közlekedési forma, ezért a kerékpárosbarát fejlesztések ilyenkor is fenntartható alternatívát biztosítanak a közlekedőknek.

Kerékpárforgalmi létesítmények felújítására és B+R kerékpártárolók kivitelezésére írt ki közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Központ 2019. elején. A nyertes ajánlattevővel 2019. július 28-án kötötték meg a kivitelezési szerződést. A helyszíni kivitelezési munkák 2019. október 7-én kezdődtek el. A 27 új B+R kerékpártároló 2020. január 24-étől használható. A bővítés előtt 36 helyszínen volt biztosítva összesen 1014 kerékpár számára a parkolás.

 

„A fenntartható közlekedés megvalósítását szolgáló fejlesztés ugyan Budapesten még gyerekcipőben jár a nyugat-európai példákhoz képest, de a Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz azért, hogy a városi közlekedésben a környezettudatos megoldásokat és a járműmegosztáson túl a kombinált utazást népszerűsítse” – hangsúlyozta a BKK vezérigazgatója. Dr. Varga Ivett hozzátette: „A B+R mellett egy több mint 8 milliárd forintos kerékpáros fejlesztés is folyamatban van, és a Nagykörút kerékpárosbaráttá alakításán is dolgoznak a tervezőink.”

 

Karácsony Gergely főpolgármester a főváros döntéshozói és közlekedési szakemberei bevonásával a növekvő tendenciát mutató kerékpáros közlekedés feltételeinek gyors továbbfejlesztéséről döntött. Ha a későbbi tapasztalatok kedvezők lesznek, a Hungária körúton belüli városrészeken, a gépjárműforgalom érdemi korlátozása nélkül is kialakítható bringás főhálózat egy része a járvány után akár véglegessé is válhat.

 

A B+R projekt létesítményeit a kiemelt helyszíneken (Szentlélek tér, Klinikák metróállomás, Mátyásföld Imre utca, Aquincum) egyedi arculattal, és az eső ellen védő tetővel látták el. Az egyéb helyszíneken ugyanezen lefedésekhez esztétikailag illeszkedő totemoszlopok, információs táblák, illetve önálló, jelzés nélküli kerékpártámaszok kerültek ki.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások