Megbízható, zavartalan közösségi közlekedési szolgáltatást biztosít a BKK a vészhelyzet idején is
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 25. hétfő

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Megbízható, zavartalan közösségi közlekedési szolgáltatást biztosít a BKK a vészhelyzet idején is
Megbízható, zavartalan közösségi közlekedési szolgáltatást biztosít a BKK a vészhelyzet idején is PDF Nyomtat Email
2020 április 06., hétfő 20:33

A járványveszélyhez kapcsolódóan jelentkező extra költségek és a hirtelen jelentős mértékűvé vált menetdíjbevétel-kiesés ellenére sincs ok aggodalomra a Budapesti Közlekedési Központ működésével és finanszírozásával kapcsolatban.

 

A járványhelyzet egy korábban ismeretlen kihívást, illetve fokozott helytállást kívánó körülményeket teremtett a Budapesti Közlekedési Központ számára is, melyet azonban – intézkedések sorával – sikerült az utazóközönség számára is megnyugtatóan rendezni. Április 6-tól, hétfőtől újra a járványhelyzethez igazodó, tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten.

 

A járványveszélyhez kapcsolódó intézkedések miatt 80-90 százalékkal esett az utasszám, ezáltal a menetdíjbevételek is jelentős mértékben csökkentek az elmúlt időszakban. A társaságcsoportnál ráadásul extra költségek is jelentkeztek a fokozott takarítás, a nagyobb mennyiségű tisztítószer és a védőfelszerelések beszerzése miatt. Az említett tényezők arra késztetik a BKK vezetését, hogy a 2020-as üzleti tervet újragondolja. Az újonnan jelentkezett igények szerint kialakított üzleti tervet aztán a vállalatcsoport Igazgatósága és a Fővárosi Önkormányzat is véleményezni fogja. Az üzleti terv véglegesítése után pedig van lehetőség arra, hogy a BKK a Fővárosi Önkormányzattal és a központi költségvetési szervekkel együtt a középtávú finanszírozásról is egyeztessen.

 

„A BKK működése jelenleg is stabil” – állítja a BKK vezérigazgatója. Dr. Varga Ivett hozzátette: „A társaságcsoport a saját bevételeken túl a fővárostól, a 2020. évi költségvetése alapján, 105 milliárd forint összegű támogatást kap. Ehhez a forráshoz a BKK a mindenkori pénzügyi helyzetéhez mérten fér hozzá, tehát a támogatás a bankszámlaegyenleg alapján felhasználható a kifizetéseinkhez. A szerződéseink jelenleg megfelelő finanszírozást biztosítanak a társaságcsoport számára, a jelenlegi rendkívüli helyzetben is.”

 

A társaságcsoport a bérköltségét (bérek, juttatások, járulékok) akár a saját forrásaiból is sokszorosan ki tudja fizetni. A BKK a beszerzéseken és saját kiadásain kíván pénzt spórolni, nem pedig a dolgozókon. A vállalat vezetése bízik abban, hogy a Kormány hathatós intézkedéseket hoz majd annak érdekében, hogy az országban mindenki megőrizhesse a munkahelyét és a Fővárosi Önkormányzat is biztosíthassa a közösségi közlekedés folyamatosságát.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások