Programözönnel köszönt be a GödöllŐsz
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 10. péntek

Zsolt ünnepli névnapját.
Holnap Zsolt, Leó napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Programözönnel köszönt be a GödöllŐsz
Programözönnel köszönt be a GödöllŐsz PDF Nyomtat Email
2018 szeptember 05., szerda 12:07

Szeptember 7-én, hagyományosan a Gödöllői Szimfonikus Zenekar hangversenyével kezdődik, és november végén az Erzsébet királyné vers és prózamondó versennyel zárul a GödöllŐsz fesztivál. 

A számtalan kulturális programot magába foglaló rendezvénysorozat magába foglalja a Belvárosi Napokat, az Ars Sacra Fesztivált, a Gödöllői Királyi Kastélyban október 5-14. között megrendezésre kerülő 20. Jubileumi Nemzetközi Hárfafesztivált és a Liszt Fesztivált, amire október 19-22. között kerül sor.
A városi kulturális csoportokat összefogó eseménysorozat egyaránt gazdag lesz zenei programokban, kiállításokban és színi előadásokban. Így például az egyik kiemelt eseménye szeptember 15-én Szekeres Erzsébet textilművész háromhelyszínes (könyvtár – Levendula Galéria – Szentháromság templom) kiállítássorozata, amely egyben az Ars Sacra Fesztivál része. De izgalmasnak igérkezik a Gödöllői Királyi Kastély október végén megnyíló új, „Zárolva – A gödöllői kastély titkos élete” című időszaki kiállítása, ami a kastélynak abba korszakába kalauzolja el a látogatókat, amikor az épületben szovjet katonai laktanya és szociális otthon működött.
A színielőadások egyaránt találunk gödöllői és fővárosi produkciókat. Így például a Garabonciás Színtársulat Osztrigás Mici című előadását október 17-én ismét láthatja a közönség. Igazi különlegességnek ígérkezik a barokk színházban  november november 16-án bemutatásra kerülő, s emellett 17 -én, 22-én és 23-án látható Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című előadása is. Mindezek mellett olyan népszerű fővárosi előadásokra is számíthat a gödöllői közönség, mint a Madách Színház vendégjátékaként október 31-én bemutatásra kerülő Szomorú vasárnap.
A GödöllŐsz Fesztivál részeként számos irodalmi eseményre is sor kerül, így például a Gödöllői Városi Könyvtárban különleges „kamasz napot” rendeznek október 5-én, ekkor kerül ugyanis átadásra az egykori – mára funkcióját vesztett – Infohídból átalakított „Kamaszhíd”.  Október 9-én szintén jeles eseményre kerül sor: az IRKA, azaz a Gödöllői Irodalmi Kerekasztal 10. születésnapi rendezvényére és az ehhez kapcsolódó jubileumi kötet bemutatójára.

A rendezvénysorozat mindig bővelkedett neves előadók koncertjeiben, nem lesz ez másként idén sem. Igazi csemege lesz például szeptember 26-án a Cimbalom Brothers koncertje, ahol a Cimbalibandből Unger Balázs és Unger Gergő, valamint a Lisztes fivérek: Lisztes Jenő és Lisztes László formációja gondoskodik a zenei élményről. Ismét Gödöllőre érkezik Halász Judit, aki két koncertet is ad október 14-én, és a fesztivál keretében tartja lemezbemutató koncertjét a Leslie Fodor Swing Unit, azaz Fodor László új zenekara október 25-én.

Persze mindez csak ízelítő a következő három hónap kulturális kínálatából, amelyben valamennyi korosztály talál a maga számára érdekes, tartalmas és színvonalas kikapcsolódást.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások