Pest megyei hírek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 27. szerda

Angelika ünnepli névnapját.
Holnap Károly, napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek
Pest megyei hírek
Megújul a Blaha Lujza tér PDF Nyomtat Email
2021 január 22., péntek 15:49

Ötvenöt év után új, igényes karaktert  kap Budapest egyik legforgalmasabb, jelentős történelmi és szellemi örökségű csomópontja, találkozóhelye, a Blaha Lujza tér. A „nemzet csalogányáról” elnevezett ikonikus tér a Fővárosi Önkormányzat beruházásában – a VII. és a VIII. kerületi önkormányzat szakmai támogatásával – újul meg. A központi elhelyezkedésű, történelmi és kulturális értékéhez méltó helyszín a pezsgő városi élet sokszínű funkcióinak és eseményeinek központja lesz. A 2021-ben kezdődő kivitelezés nagyjából másfél évig tart. A Blaha Lujza tér, az aluljáró és a Somogyi Béla utca felújítására 2,67milliárd forint áll rendelkezésre fővárosi és kormányzati forrásból. A forrás kormány által biztosított részét, 1milliárd forintot csak 2021 végéig lehet felhasználni.

Bővebben...
 
Akadálymentes közlekedés az 50-es villamos vonalán PDF Nyomtat Email
2021 január 20., szerda 19:55

Befejeződött a közbeszerzési eljárás előkészítése, és megjelent az ajánlati felhívás az 50-es villamos megállóhelyeinek akadálymentesítésére. A jelentős fejlesztésnek köszönhetően a járat utasai már kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak a peronoknál, ráadásul a megállók környezete is megújul.

Bővebben...
 
Lezárult a Lánchíd felújítási folyamatának újabb szakasza PDF Nyomtat Email
2021 január 18., hétfő 18:24


Eredményesen lezárult a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás, az A-Híd Zrt. újíthatja fel nettó 18,8 milliárd forintért Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségét és szimbólumát.

Bővebben...
 
Csaknem 70 ezerszer igényeltek álláskereső bérletet 2020-ban PDF Nyomtat Email
2021 január 15., péntek 14:24

Tavaly év végéig már csaknem 70 ezer alkalommal váltották ki az egy évvel ezelőtt bevezetett BKK havi álláskereső bérletet. Bár kezdettől fogva sokan vették igénybe az ingyenes utazásra jogosító támogatást, azonban a vírus begyűrűzésével az érintettek köre is jelentősen kiszélesedett, hiszen a budapesti regisztrált álláskeresők száma megduplázódott. Legtöbben októberben éltek a díjmentes utazás lehetőségével.

Bővebben...
 
A BKK nem fogadja el a Közbeszerzési Döntőbizottság döntését PDF Nyomtat Email
2021 január 15., péntek 14:21

A Budapesti Közlekedési Központ nem fogadja el, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a hőpapír beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárását, amelyben a BKK az állami nyomda ajánlatát érvénytelennek nyilvánította. A közlekedésszervező társaság fellebbez a döntés ellen.

Bővebben...
 
Karácsony: teljeskörű kompenzációt kell adnia a kormánynak az iparűzési adó kiesése miatt PDF Nyomtat Email
2021 január 14., csütörtök 21:37

Teljeskörű és automatikus kompenzációt kell adnia a kormánynak az iparűzési adó kiesése miatt az önkormányzatoknak - mondta Budapest főpolgármestere a kormányzat és önkormányzati szövetségek csütörtöki egyeztetését követő online sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 
Tervezőasztalon az Üllői út felújítása PDF Nyomtat Email
2021 január 12., kedd 17:14

Aláírták a szerződést, tervezőasztalra kerül az Üllői út egy fontos szakaszának felújítása. A szakemberek a munkálatok során több mint 4 kilométernyi útszakaszt terveznek újjá, amelyben fontos szerepet kap a közösségi közlekedés mellett a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a zöldterületek rendezése is.

Bővebben...
 
Teljesen megújult két villamosmegálló Óbudán PDF Nyomtat Email
2021 január 08., péntek 15:51

A budai fonódó villamosok vonalán 2020 végén adták át a felújított Selmeci utcai és a Szent Margit Kórház megállóhelyeket. A fejlesztésnek köszönhetően ezeknél a megállóknál a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos utasai már kerekesszékkel és babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak. A látásukban korlátozottak közlekedését pedig ezentúl vakvezető sáv könnyíti meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások