Mindent vitt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Mindent vitt
Mindent vitt PDF Nyomtat Email
2020 augusztus 14., péntek 13:22

A rendőrök azonosították, és elfogták azt a szendrői férfit, aki ittasan anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, majd hátrahagyta autóját, amellyel egy sor szabálysértést is elkövetett.


Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2020. augusztus 13-án hajnali 2 óra után Szendrő belterületén egy balesetet szenvedett autóra lettek figyelmesek az egyik utcában. A gépjármű sofőrjét azonban nem találták a helyszínen. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították a gépjármű 19 éves sofőrjét. A férfinél alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, így feltehetően ittasságából kifolyólag kormányozta autóját az árokba. A fiatalembert a rendőrök vér és vizeletvizsgálatra előállították, és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

A rendőrök azonban a gépjárművel szemben is számos szabálysértést felfedeztek, így emiatt a hatóság még aznap meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 170.000 forint pénzbírsággal sújtotta.

Az elkövetett szabálysértések az alábbiak voltak:

a sofőr soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel,
a járművet az okmányiroda a forgalomból kivonta (nem rendelkezett rendszámtáblával és érvényes forgalmi engedéllyel sem),
a jármű a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek nem felelt meg, - többek között - mivel az első szélvédője hiányzott,
a sofőr a gépjárművet megvásárolta, azonban a 15 napon belüli átíratási kötelezettségének nem tett eleget.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

„… hogy mindenki hazaérjen!”blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások