Valótlan bejelentést tett
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 28. péntek

Elemér ünnepli névnapját.
Holnap napja lesz.
Főoldal Hírek Kék-Hírek Valótlan bejelentést tett
Valótlan bejelentést tett PDF Nyomtat Email
2020 január 24., péntek 11:04

_kepek-2012/51401-51600/51573Szabálysértési őrizetbe vették azt a berzéki férfit, akinek valótlan bejelentése kapcsán a rendőrség szükségtelenül helyszínre vonult.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 43 éves berzéki lakos ellen. A férfi a központi segélyhívóra tett bejelentést 2020. január 23-án éjszakai órákban, amely szerint otthonában megverte a feleségét. A kiérkező járőrök azonban megállapították, hogy nem történt semmilyen bántalmazás. A szabálysértő a meghallgatása során elmondta, hogy ittas állapotban összeveszett a hitvesével, és ezért hívta a rendőrséget.

A rendőrök a férfit a valótlan bejelentés miatt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók szabálysértési őrizetbe vették.

Mikor NE hívja a 112-t!!!

  • Ne hívja, ha általános, tudakozó jellegű kérdése van (például: ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyek, általános és különleges tudakozók által megadható elérhetőségek, egyéb információk);
  • Ne hívja forgalmi információk, időjárás-jelentés, vagy egyéb általános tájékoztatással kapcsolatosan (például: kisebb műszaki meghibásodások, csőrepedés; kisebb áramkimaradások);
  • Ne hívja, ha szemmel láthatóan nincs vészhelyzet és nem igényel sürgős beavatkozást az eset (például: kidőlt fa, ami nem képez közúti akadályt, nem veszélyeztet emberi életet, egészséget);
  • Ne hívja, ha unatkozik, szórakozni vagy beszélgetni szeretne.

Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Aki az egységes európai segélyhívó számot, illetve a nemzeti segélyhívó számot annak rendeltetésétől eltérő célból, szándékosan felhív, szabálysértést követ el. A szabálysértés elkövetőjével szemben 5000 forinttól 150 000 forintig terjedő pénzbírság, illetve közérdekű munka büntetés kiszabására kerülhet sor.

NÉHÁNY PERC IS SZÁMÍT!

NE TERHELJE A RENDSZERT FELESLEGESEN!

Ön is kerülhet olyan helyzetbe, amikor a készenléti szervek gyors reagálásán múlhat az élete.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások