Miskolcon is tesztelik az óvónőket, tanárokat és szociális munkásokat
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 18. hétfő

Piroska ünnepli névnapját.
Holnap Sára napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Miskolcon is tesztelik az óvónőket, tanárokat és szociális munkásokat
Miskolcon is tesztelik az óvónőket, tanárokat és szociális munkásokat PDF Nyomtat Email
2020 november 25., szerda 15:40

Miskolcon is megkezdődött a tanárok, az óvodapedagógusok, illetve a bölcsődék dolgozóinak tesztelése – erről is szó volt a miskolci operatív törzs e heti, szokásos szerdai ülésén.

 

A Miskolc MJV Önkormányzatának fenntartásában működő idősotthonok dolgozóinak a kormányzati intézkedéséknek megfelelően a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatallal együttműködésben kezdődött el a tesztelése. Az alanyok és a vizsgálati helyszínek nagy száma miatt a Kormányhivatal munkáját az önkormányzat saját gépjárműveivel segíti.

 

Továbbra is rosszak a tapasztalatok a közterületeken érvényben lévő kötelező maszkviselés és a kijárási tilalom betartásával kapcsolatban Miskolcon, a legtöbb kihágást az elmúlt héten is az Újgyőri főtéren tapasztalták az ellenőrzést végzők – hangzott el az operatív törzs ülésén. Éppen ezért a jövőben a bírságolni is jogosult rendőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársaival közösen még szigorúbban lépnek majd fel a szabályszegőkkel szemben.

 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a szakemberek továbbra is azt kérik, hogy mindenki tartsa be az ajánlott másfél-kétméteres védőtávolságot, mosson gyakran kezet és viseljen a közterületeken is maszkot. A védőmaszk elsődlegesen a többi embert védi attól, hogy ha viselője esetleg már megfertőződött, másnak ne adhassa tovább  a kórt, azonban ha mindenki valóban viseli a védőeszközt, akkor az viselőjére nézve is hatékony lehet a megfertőződés megakadályozásában.

 

Az ülésen felhívták a figyelmet arra is, hogy ez az időszak mindenkinek nagyon nehéz, de a koronavírus továbbra is gyors ütemben terjed Miskolcon is, és a halálozások száma sem mutat jelentős csökkenést, a korlátozások betartására pedig éppen azért van szükség, hogy minél hamarabb, és a lehetőségekhez mérten minél kevesebb veszteséggel túllehessünk a legnehezebb heteken, és a legszigorúbb intézkedéseken.

 

Vigyázzunk egymásra – továbbra is!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások