Fertőzések megelőzése a modern kor elvárásainak megfelelően
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 25.

Bianka ünnepli névnapját.
Holnap Dömötör napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Fertőzések megelőzése a modern kor elvárásainak megfelelően
Fertőzések megelőzése a modern kor elvárásainak megfelelően PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 21., hétfő 10:15

A közel 60 millió forintból megvalósuló fejlesztés célja, hogy a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói képesek legyenek felismerni, megelőzni, ill. kivédeni az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kialakulásához vezető veszélyforrásokat. Mindebben a szervezeti kultúra fejlesztése, oktatások, eszköz- és anyagbeszerzés valamint hatékony kommunikációs tevékenység, szemléletformálás is segít.

Az egyéni infekciókontroll gyakorlat az országos módszertani ajánlásokkal összhangban valósul meg. Olyan rendszer épül és fejlődik folyamatosan ennek a projektnek köszönhetően, mely a négy leggyakoribb egészségügyi ellátással összefüggő fertőzés (pneumónia, véráramfertőzés, sebfertőzés, húgyúti fertőzés) megelőzésére nyújthat lehetőséget.

Miközben az országos elvárásoknak is meg kell felelnünk, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fertőzések megelőzését helyi szinten kezeljük – ne csak átvegyük az irányelveket, de saját képünkre formálva alakítsuk ki azt a hatékony működést, mely a kórházi fertőzésekkel képes felvenni a harcot.

 

A projekt célja, hogy biztosítsa a fertőzések megelőzéséhez szükséges legfontosabb eszközöket, de emellett szemléletet is formáljon, oktasson és tájékoztasson. Csak így képzelhető el, hogy az egészségügyi dolgozó, a beteg és hozzátartozó is pontosan tudja, mi a teendője, ha fertőzésveszélynek van kitéve – ez pedig nem egyéni, hanem közös érdek mindannyiunk egészsége, biztonsága érdekében.

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.

Projekt címe: Infekciókontroll gyakorlat disszeminációja a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban


 

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások