Új beléptetési rend a miskolci kórházakban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 25. hétfő

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Új beléptetési rend a miskolci kórházakban
Új beléptetési rend a miskolci kórházakban PDF Nyomtat Email
2020 április 09., csütörtök 16:28

A koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt újabb biztonsági intézkedéseket hoztak a BAZ Megyei Központi Kórházban, azzal a céllal, hogy csökkentsék az intézményben a fertőződés veszélyét. A kórház honlapján olvasható tájékoztatás szerint új beléptetési rendet vezettek be, amely április 10-től egészen a járványügyi veszélyhelyzet lezárásáig érvényben marad.

 A kórház Szentpéteri kapui telephelyén az északi kapu, azaz a Sajószentpéter felőli bejárat a dolgozói gépjármű forgalom részére fenntartott bejárat, amely munkanapokon reggel 5 órától 19 óráig lesz nyitva. Hétvégén és munkaszüneti napokon a kapu zárva tart. Az északi kapun kizárólag a dolgozók hajthatnak be autóikkal. Gyalogos és kerékpáros forgalom ebben a kapuban nem engedélyezett.

 

A déli, Blaskovics utcai kaput a mentők, a betegszállítók és a gépkocsival érkező betegek használhatják munkanapokon és munkaszüneti napokon 0-tól 24 óráig. A kapun történő behajtáskor testhőmérséklet mérést végeznek a kórház munkatársai. A gyalogos és kerékpáros forgalom ezen a kapun keresztül nem engedélyezett. Munkaszüneti napokon a kórház dolgozói is behajthatnak a Blaskovics utcai kapun, tekintettel arra, hogy az északi kapu ilyenkor zárva tart.

 

A kórház Szentpéteri kapu 72-76. szám alatti főbejáratát a gyalogos és kerékpáros forgalom számára tartják fent, 0-tól 24 óráig. Ezen a kapunk keresztül mind a dolgozók, mind a betegek, mind pedig a hozzátartozók beléphetnek az intézménybe. Ennél a bejáratnál a testhőmérséklet ellenőrzés hőkamerával történik.

 

A betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is kórházi dolgozók segítik a kézfertőtlenítés elvégzését. Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be, a hozzátartozók a jövőben, a parkban, rossz idő esetén pedig az intézmény kultúrtermében várakozhatnak.

 

Mindezek alól kivételt jelent, ha a beteg mozgáskorlátozott, szellemileg sérült, vagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota pedig a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé, illetve, ha a páciens kiskorú. A kórház továbbra is lehetőséget biztosít a hozzátartozóknak arra, hogy kórházban ápolt családtagjuk állapotáról a kezelőorvossal konzultáljanak.

 

A Semmelweis Járványkórházban a beléptetés rendje nem változik, a beléptetés során testhőmérséklet mérés is történik a jövőben mindkét kapunál.

 

A Semmelweis Rendelőintézet, a Szent Ferenc Tagkórház, a Szikszói Tagkórház és a Diósgyőri Tagkórház esetében az épületeken belül belépéskor a kézfertőtlenítő pontnál történik testhőmérséklet ellenőrzés.  A betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését. Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be. Mindezek alól kivételt jelent, ha a beteg mozgáskorlátozott, szellemileg sérült, vagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota pedig a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé, illetve, ha a páciens kiskorú. Bent fekvő beteg kezelőorvosával való konzultációra ezekben az intézményekben is van lehetőség.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások