Kihívásokkal teli inspiráló környezet és nemzetközi oktatás Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. szeptember 22.

Móric ünnepli névnapját.
Holnap Tekla napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Kihívásokkal teli inspiráló környezet és nemzetközi oktatás Miskolcon
Kihívásokkal teli inspiráló környezet és nemzetközi oktatás Miskolcon PDF Nyomtat Email
2019 május 21., kedd 11:27

Szeptemberben nyitja meg kapuit az Avalon International School, Borsod-Abaúj-Zemplén megye első nemzetközi iskolája, mely a világ vezető Cambridge-i curriculumát követi.

 Az Avalon International School új, modern és inspiratív környezetben várja a tanévkezdő gyermekeket szeptemberben. A Cambridge-i nemzetközi tanterv talán itthon kevésbé ismert, de érdemes róla tudni, hogy egy olyan oktatásra vonatkozó globális szabványt határoz meg, amelyet más nemzetközi iskolák, egyetemek és a munkáltatók is világszerte elismernek. Tanterve rugalmas, kihívást jelentő és inspiráló, kulturális szempontból érzékeny és mindezt nemzetközi megközelítésben teszi. A hagyományos képzésben résztvevő diákokkal ellentétben a Cambridge-i diákokban kíváncsiság és tartós szenvedély alakul ki a tanulás iránt, mindemellett megszerzik azokat az alapvető készségeket, amelyekre az egyetemen és a jövőbeni pályafutásukban szükségük lesz, például a csapatban való gondolkodás és együttműködés.

Az iskolarendszer töretlen múlttal rendelkezik, s mára már több mint 10 000 iskola, több mint 160 országban a követi a Cambridge-i nemzetközi tantervet.

A tanterv bár filozófiában és a megközelítésben nemzetközi, de a helyi kontextushoz igazítható. Ez minden olyan iskola számára rugalmasságot ad, ami nem angol nyelvterületen helyezkedik el, így az iskoláknak lehetőségük van kombinálni a Cambridge-i nemzetközi tantervet a helyi nemzeti tantervvel.


Az iskola kettő óvodás és egy első osztályos évfolyammal indul szeptemberben és a stabil alapokra való építkezés szellemében felmenőrendszerben töltődnek majd meg az osztályok, így 6+3 év alatt fogja elérni a teljes iskolai évfolyamszámot.

A kiemelkedő oktatási színvonalon felül a gyermekeket egy vadonatúj iskolaépület várja, ahol exkluzív környezetben, minden igényt kielégítő felszereltség mellett tanulhatnak, fejlődhetnek. Az intézmény részét képezik majd a tantermek, továbbá az iskolához tartozik majd egy auditórium, egy könyvtár, egy tornaterem, valamint egy szabadtéri játszótér is.

Az Avalon International Schoolban minőségi, egészséges ételeket készítenek majd a tanulóknak, igény esetén pedig speciális étrendet is biztosítanak számukra.

Az iskolában a Cambridge-i tantervhez méltóan anyanyelvi pedagógusok végzik majd az oktató/nevelő tevékenységet. Ez az iskola valóban egy „lemondások nélküli” hely lesz a jövő nemzedéke számára.

„Mi hiszünk abban, hogy az iskola megnyitásával Miskolcnak is nő a tőkevonzó képessége, ha szélesebb spektrumot tud nyújtani szociális infrastruktúrájával. Emellett hisszük, hogy mindannyiunk jövője tekintetében a legnagyobb potenciál a gyermekekben és az oktatásukban van, ez számunkra megingathatatlan elvi kérdés.

A HELL cégcsoport már több ízben bizonyította lokálpatriotizmusát. Ennek az iskolának a megálmodása és megvalósítása mögött is a cégcsoport társadalmi felelősségvállalása rejlik. Sorra jelennek meg Miskolc térségében a különböző nemzetközi cégek, melyeknek élén olyan családos vezetők állnak, akiknek a város eddig nem tudta biztosítani az ún. "expat" (külföldi) életformához szükséges feltételeket.” – nyilatkozta Tóth Róbert a beruházást képviselő ügyvezető.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások