Folyamatos a rágcsálóirtás Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 26. szerda

János ünnepli névnapját.
Holnap László napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Folyamatos a rágcsálóirtás Miskolcon
Folyamatos a rágcsálóirtás Miskolcon PDF Nyomtat Email
2018 október 09., kedd 13:43

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. folyamatosan végzi a kezelésébe tartozó területek, intézmények folyamatos és korszerű rágcsálómentesítését. A társaság és szakvállalkozója évente 2 alkalommal átfogó, általános rágcsálóirtást (tavaszi-őszi főirtások) végez, ami kiterjed a csapadék-szennyvíz aknákra, nyílt vízfolyások mederpartjaira és fertőzött felszíni közterületekre. A főirtások mellett a rágcsálóirtás a közterületeken folyamatos, idén eddig 233 bejelentés érkezett társaságunkhoz.

A VG Kft rágcsáló fertőzöttséget felmérő térképet készített, amelynek segítségével behatárolhatóak azok a gócpontok, erősen fertőzött területek, ahonnan a rágcsálók folyamatosan újrafertőzik a már mentesített városrészeket. A területi behatárolást követően, a kijelölt zónákban folyamatos gócirtások történnek. Kiemelten kezelik a belvárost, Miskolctapolcát, Lillafüredet és a Diósgyőri vár környékét is.

A város közigazgatási területén számos olyan rész található, amelyek kedvező feltételt nyújtanak a patkányoknak, például Tetemvár, Bábonyibérc. Itt elsősorban magánterületeken vagy bérelt területeken szaporodnak a patkányok, újrafertőzve a környezetükben lévő, korábban már mentesített közterületeket.

A gócpontokat körkörös védőgyűrű kialakításával számolják fel, úgy hogy az irtószert az állatok legvalószínűbb előfordulási helyein, útvonalain helyezve el. Így egészen nagy területeken történik egy időben a rágcsálóirtás.

A közterületekre a fertőzöttség mértékét figyelembe véve kerül ki az irtószer. A kihelyezett rágcsálóirtó csalétek helyszíneit speciális festékkel jelölik meg, és amennyiben indokolt, az elfogyasztott irtószert pótolják.  A visszaellenőrzés és az irtószer pótlás  fertőzöttség mértékétől függően több alkalommal is megtörténhet.

A közterületeken a patkányok elleni küzdelem csak úgy lehet eredményes, hogy ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik rágcsálóirtást. A jogszabályok értelmében hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szervezett és szakszerű rágcsálóirtásra.

Rágcsálóirtásokkal kapcsolatos bejelentéseket az alábbi telefonszámon: +36 (46) 412-611-es, vagy a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail-címen tehetik meg.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások