Projekzáró konferencia a Megyeházán
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 30. szombat

Zsanett, Janka ünnepli névnapját.
Holnap Angéla napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Projekzáró konferencia a Megyeházán
Projekzáró konferencia a Megyeházán PDF Nyomtat Email
2018 szeptember 07., péntek 17:27

A „Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén lévő SEAP-ok felülvizsgálata és átdolgozása SECAP-pá, illetve új SECAP-ok kidolgozása” című projekt szerda délután, a Megyeházán tartott záró konferenciával ért véget.


A projekt célkitűzése a Megyei Önkormányzat által konzorciumvezetői szinten összefogott és koordinált helyi önkormányzati konzorciumi tagok Fenntartható Energia Akciótervének (SEAP) felülvizsgálata és átdolgozása Fenntartható Energia és Klíma Akciótervvé (SECAP), helyi önkormányzati konzorciumi tagok részére SECAP-ok kidolgozása, valamint a megye területén működő Helyi Fejlesztési Stratégiával rendelkező vidékfejlesztési közösségek (Helyi Akciócsoportok) SECAP-jainak elkészítése. A rendezvény célja a projekt eredményeként, annak keretében elkészült akciótervek bemutatása volt. A rendezvényen részt vett Török Dezső a megyei közgyűlés elnöke, Szűcs Erika közgyűlési tag, a négy konzorciumi tag városi önkormányzat Ózd, Tiszaújváros, Kazincbarcika és Sajószentpéter képviselői.


Török Dezső köszöntötte a rendezvény résztvevőit és elmondta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén élen jár a klíma- és környezetvédelem terén a jelenlegi projekt keretében kidolgozott megyét lefedő akciótervekkel, a környezetvédelmi programmal valamint a klímastratégiával.Az alkalmat megragadva felhívta a figyelmet arra, hogy elkészült a projektet bemutató kiadvány is.A konferencián Dobozi Eszter klímaszakértő, a MEGÉRTI Kft munkatársa a Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (SECAP) célja, módszertana, megvalósulásának előnyei témakörben tartott szakmai előadást. Dr. Fehér Balázs a Geogold Kárpátia Kft. képviselője a Helyi Akciócsoportok Fenntartható Energia és Klíma Akcióterve az éghajlatváltozás megelőzésére címmel tájékoztatta a résztvevőket. A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztályának munkatársa, Rideg Adriennaz éghajlatváltozás várható hatásaihoz való alkalmazkodásról beszélt, a konferenciát Tisza Orsolya a BORA 94 Kft. munkatársa előadása zárta a Fenntartható Energia Akciótervek készítéséhez kapcsolódó kapacitásépítés az önkormányzatoknál – EMPOWERING uniós projekt, egy nemzetközi együttműködés tapasztalatai címmel, amelyben Svédországtól Romániáig több partner vett részt.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások